Хто стоїть за вибухами на військовій базі під Джанкоєм в анексованому Криму

MyCollages - 2022-08-16T093617.627

За вибухами на військовій базі, які у вівторок вранці, 16 серпня, пролунали в селищі Травневе під Джанкоєм в Криму, стоїть "елітний український підрозділ", що діяв у тилу російських військ. Про повідомляє Gorsovet з посиланням на The New York Times.

Високопоставлений український чиновник на умовах анонімності сказав, що за вибухи відповідає елітний український військовий підрозділ, який діє в тилу ворога. Очевидне використання прихованих сил у тилу ворога підкреслювало винахідливість українських сил. З початку війни вони прийняли нетрадиційну тактику в надії вирівняти умови гри, намагаючись відбити атаки значно більшої та краще оснащеної російської армії, - йдеться у статті.

Хоча керівництво України публічно не взяло на себе відповідальність за вибухи під Джанкоєм, радник президента Володимира Зеленського підтвердив, що це була "демілітарізація".

Нагадуємо: нормальний Крим - це Чорне море, гори, відпочинок і туризм, а окупований росіянами Крим - це вибухи складів і високий ризик загибелі окупантів і злодіїв. Демілітаризація в дії, - написав Подоляк у Twitter .

подоляк
Вибухи в Джанкої прокоментував й голова Офісу президента Андрій Єрмак. Він натякнув, що за подіями на складі боєприпасів у Криму стоять ЗСУ. За його словами, така "демілітаризація" продовжиться до звільнення Криму.

Операція "Демілітаризація" в ювелірному стилі ЗСУ триватиме до повної деокупації українських територій. Наші воїни – найкращі спонсори гарного настрою. Крим – це Україна", - написав Єрмак у телеграм-каналі.

ермак

Нагадаємо, тиждень тому, масштабні вибухи сталися в анексованому Криму на аеродромі, звідки російська авіація здійснювала вильоти для бомбардувань України.