З'явилось відео жахливих наслідків вибухів на аеродромі у Криму. Що відомо на ранок

MyCollages - 2022-08-09T190826.248

Масштабні вибухи в анексованому Криму, які сталися на аеродромі, звідки російська авіація здійснювала вильоти для бомбардувань України, були настільки потужними, що в Новофедорівці за кілометр від місця вибуху в будинках вилетіли вікна. Про це повідомляє Gorsovet.

На опублікованих кадрах видно, що у дворах житлових будинків валяються уламки. 

Також є відео жахливих наслідків вибухів на парковці для авто, яка розташована за 400 метрів від аеродрому. Автівки повностю знищені, а одну з них наскрізь пробито металевою балкою. 

крым1

За "офіційними даними", внаслідок вибухів загинула одна людина, ще дев'ятеро отримали поранення. Мова йде про цивільних. Втрати серед військових не називаються.

Також не розголошуються "масштаби лиха" на самому аеродромі. Проте є дані, що за чотири години до вибухів на відкритих майданчиках аеродрому "Саки" перебували 13 знищувачів Cу-30СМ, 12 літаків-розвідників Су-24М/Р, один важкий військово-транспортний літак Іл-76 та шість гвинтокрилів 
Мі-8.

На оприлюднених фото видно знищені літаки.

самолеті

"Голова" Криму Сергій Аксьонов повідомив, що рятувальники та військові локалізували пожежу в Новофедорівці, де на аеродромі "здетонували кілька боєприпасів".

Російськи ЗМІ з посиланням на джерела у міноборони рф пишуть, що основна причина надзвичайної події на аеродромі "Саки"  - порушення вимог пожежної безпеки.

Немає жодних ознак, доказів та тим більше фактів навмисного впливу на боєприпаси з метою підриву на аеродромі Новофедорівки, - цитують ЗМІ свого співрозмовника з миноборони рф.

Тим часом в мережі з'явилось повне відео вибухів, на якому можно оцінити масштаби "детонації боєприпасів".

У Міноборони України попередили, що факт пожежі може бути використаний країною-терористом в інформаційній війні.

Міноборони України не може встановити причину займання, однак вкотре нагадує про правила пожежної безпеки та заборону куріння у невстановлених місцях.
Факт пожежі може бути використаний країною-терористом в інформаційній війні. Не виключаємо, що окупанти "випадково" знайдуть якісь характерні "шеврон", "візитівку" чи навіть "ДНК".
Принагідно звертаємо увагу, що одяг з бавовни дуже гігієнічний. Зберігайте спокій та вірте Збройним Силам України! - йдеться у повідомленні Міноборони України.

мин

Нагадаємо, командувач Української добровольчої армії, народний депутат восьмого скликання Дмитро Ярош вважає, що ворог має намір "відповісти" на вибухи у Криму та у найближчий час вдарити по України "Кинджалами".