Ідеальна пропорція. Як приготувати найтонші млинці за рецептом шеф-кухаря Клопотенка

блин2

Мало не у кожній родині є свій унікальний рецепт млинців. Ця страва ніби дуже проста, але якщо не знати кілька правил, то млинці можуть не вийти. Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко розкрив секрет рецепту ідеальних млинців, повідомляє Gorsovet.

За словами Клопотенка, він готував млинці незліченну кількість разів. І у нього вже є своя ідеальна пропорція інгредієнтів для тіста:

  • 340 г молока
  • 130 г борошна
  • 2 яйця

Всі інгредієнти треба змішати, а потім додати невелику кількість соняшникової олії для пружності, цукор на свій смак і дрібку солі для балансу смаків.

Якщо після перемішування інгредієнтів у вас у тісті залишилися грудочки, раджу процідити його через сито, всі грудочки залишаться у ситі, а тісто вийде ідеальної консистенції, - радить Клопотенко.

блин1

Як правильно смажити млинці:

блин

На розігріту пательню треба вилити 1 ополоник тіста. Підвищіть температуру, а через кілька секунд знову знизьте до середньої і продовжуйте смажити на ній. Коли на поверхні з’являться бульбашки, це означає, що можна вже перевертати млинець. Смажте на другому боці буквально 30 секунд.

 

Раніше ми публікували рецепт голубців у мультиварці за рецептом шеф-кухаря Клопотенка.