Інсулін у Дніпрі та області можна отримати без доплати: як це зробити

инсулин2

Інсулін можна отримати без доплати: як це зробити. Усі 47 препаратів інсуліну занесли до Реєстру лікарських засобів. Їх можна отримати за програмою медичних гарантій безкоштовно на період дії воєнного стану.

НСЗУ відшкодовуватиме аптекам повну вартість відпущеного інсуліну. Тож ті пацієнти, які раніше здійснювали доплату, зараз зможуть отримувати препарат повністю безоплатно. Для цього не потрібно створювати ані нових планів лікування, ані нових рецептів, якщо попередній ще не погашено. 

инсуи


«Нагадаю, що рецепт на інсулін виписує сімейний лікар, терапевт чи педіатр, з яким у пацієнта укладена декларація. Також його може виписати будь-який інший сімейний лікар, терапевт, педіатр або ендокринолог.

Отримати ліки можна в аптеках, які відпускають «Доступні ліки» за договором з НСЗУ. Вони приймають і паперові, і електронні рецепти та видають призначений інсулін за наявності», – зазначила директорка Східного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров’я України Наталія Будяк.

Крім цього, для безперебійної роботи лікарень під час військової агресії РФ уряд ухвалив низку змін до програми медичних гарантій. Серед іншого, медзаклади отримають фіксовані кошти, які сплачуватиме Національна служба здоров’я України. При цьому НСЗУ не враховуватиме фактично внесені записи до електронної системи охорони здоров’я, адже у багатьох медзакладах немає можливості їх вносити. 

Також на період дії воєнного стану заклади не зобов’язані подавати звіти для оплати. Всі оплати проводитимуть на основі реєстрів, які формує та передає до органів державного казначейства НСЗУ.

Усі ці зміни діятимуть весь період воєнного стану на всій території України, аби медзаклади змогли максимально швидко отримати кошти та не витрачали дорогоцінний час на звітність, – підкреслила Наталія Будяк.

Нагадаємо, раніше ми писали Хороші новини: наші війська знищують танки та БМП окупантів   У Пологах гине мирне населення, залишки  їжі та ліків закінчуються.  "Не вступайте в сделку со своей совестью. Вам всем зачтется": Борис Филатов сделал заявление