Кабачки на зиму від Євгена Клопотенко всього за шість кроків

кабачки1

Поки триває сезон кабачків є сенс робити запаси на зиму, адже ніхто не може спрогнозувати, якою вона буде в Україні. Відомий кулінар Євген Клопотенко пропонує зробити консервовані кабачки всьго за шість кроків. Вони виходять трохи хрусткими та дуже смачними, повідомляє Gorsovet.

Рецепт від Клопотенко - досить простий. Всі інгредієнти вказані на банку об'ємом 1 л. Для цього рецепту краще вибирати молоді овочі, у них тонкіша і ніжніша шкірка. Якщо ж у вас тільки зрілі кабачки, тоді потрібно очистити їх від шкірки, а під час нарізки видалити насіння. Також будьте обережні, коли заливатимете кабачки гарячим маринадом. Щоб банки не тріснули, краще вливати тонким струмком. 

кабачки

Крок 1

Ретельно помийте 1,5-2 молоді кабачки. Зріжте плодоніжку і кінчик з іншого боку, наріжте кабачки брусочками довжиною приблизно 6-8 см.

Крок 2

Очистіть ½ великої моркви на натріть на тертці для моркви по-корейськи, повинні бути довгі смужки.

Крок 3

Стерилізуйте банку об'ємом 1 л. На дно викладіть моркву, 2 зубчики часнику, 3 горошини чорного перцю та 3 горошини запашного перцю. Зверху викладіть брусочки кабачків.

Крок 4

Приготуйте маринад. Для цього налийте в каструлю 400 мл води, всипте ½ ст. л. солі та 60 г цукру. Доведіть до кипіння на середньому вогні, сіль та цукор повинні розчинитися.

Крок 5

В кінці влийте в маринад 60 мл оцту 9% і 40 мл олії. Зніміть з вогню та перемішайте. Залийте маринадом банки із кабачками.

Крок 6

Простерилізуйте банки із кабачками. Візьміть каструлю, в яку поміщаються банки з кабачками. Дно застелите рушником або переверніть глибоку керамічну тарілку догори дном. Це потрібно для того, щоб банка не тріснула у процесі стерилізації. Вставте банку в каструлю з кабачками та налийте на дно води. Рідина має досягати приблизно 1/3 висоти банки. Поставте на вогонь, закип'ятіть воду і простерилізуйте приблизно 10-15 хвилин. Після цього закупоріть стерильними кришками і залиште, щоб вона охолола. Переставте у прохолодне місце зберігання.

Раніше ми писали, як приготувати мариновані огірки на зиму за рецептом від Євгена Клопотенка.