Відомий кулінар Євген Клопотенко поділився рецептами смачних та хрустких огірків, які вже зараз можна робити на зиму, повідомляє Gorsovet. Огірки виходять дуже смачними та підійдуть до будь-яких страв. Взимку вони будуть справжньою знахідкою та ласуватимуть не лише до святкового столу.  

Простий рецепт маринованих огірків
 

Інгредієнти

На 10 літрових банок:
5 кг невеликих огірків 
10 зерен гірчиці (у кожну банку) 
1-2 лаврових листи (у кожну банку) 
3 горошини чорного перцю (у кожну банку) 
3 горошини духмяного перцю (у кожну банку) 
2 зубчики часнику (у кожну банку) 
2 бутони гвоздики (у кожну банку)
Для маринаду:
3,5 л холодної води 
500 мл оцту 9% 
400 г цукру 
150 г солі 

Перевірені часом. Рецепт хрумких консервованих огірків на зиму: Покроковий рецепт
 
Крок 1
Ретельно помийте 5 кг невеликих огірків. Кількість залежить від розміру, радимо обирати невеличкі, довжиною приблизно 6-8 см. Викладіть огірки у каструлю чи миску з холодною водою на 1 годину.

Крок 2

Зваріть маринад. Влийте у каструлю 3,5 л води. Всипте 400 г цукру та 150 г солі. Доведіть до кипіння на середньому вогні, розмішайте, сіль та цукор мають розчинитися. Зніміть каструлю з вогню та влийте 500 мл оцту 9%. Ще раз перемішайте.
 
 
Крок 3
Стерилізуйте банки будь-яким зручним способом. На дно кожної банки викладіть спеції: по 10 зерен гірчиці, 1-2 лаврових листи, 3 горошини чорного перцю, 3 горошини духмяного перцю, 2 зубчики часнику і 2 бутони гвоздики. Листя смородини та парасольки кропу кладіть за бажанням.
 
 
Крок 4
Розкладіть зверху огірки. Намагайтеся викладати їх так, щоб вони щільніше прилягали один до одного. Залийте огірки у банках гарячим маринадом.

зп
 
 
Крок 5
Широку ємність чи велику каструлю застеліть рушником та поставте зверху банки, не закручуючи кришками. Налийте води, щоб вона досягала приблизно ¼ висоти банок. Доведіть до кипіння та стерилізуйте банки з огірками та маринадом 10-15 хвилин. Якщо у вас немає великої ємності, щоб робити це одночасно, стерилізуйте банки по черзі чи партіями.
 
 
Крок 6
Далі закатайте банки кришками чи використовуйте кришки, що закручуються. Переверніть банки кришками донизу, накрийте рушником та залиште на ніч. Після цього перенесіть для зберігання у прохолодне місце.

Як приготувати мариновані огірки з кетчупом чилі

 

 

   Інгредієнти
 
1 кг огірків
100 г кетчупу чилі
2 ст. л. цукру
2 ст. л. оцту
6 горошин чорного перцю
4 зубчики часнику
2 суцвіття кропу/листя вишні/смородини/листя хрону
2 лаврових листа
2 ст. л. солі
КОНСЕРВОВАНІ ОГІРКИ НА ЗИМУ: РЕЦЕПТ ІЗ КЕТЧУПОМ ЧИЛІ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
 
 КРОК 1

Підготуйте всі інгредієнти для приготування надзвичайно хрумких огірків із кетчупом чилі.
 
 КРОК 2

Огірки невеличкого розміру добре помийте та замочіть у мисці з водою на 4-5 годин, так вони стануть максимально хрумкими. Відріжте кінчики з обох боків. Очистіть 4 зубчики часнику та промийте все листя.
 
КРОК 3

У дві стерилізовані банки по 1 л викладіть на дно суцвіття кропу, листя вишні, смородини та хрону, додайте по 2 зубчики часнику у кожну.
 
 
 КРОК 4

Зверху на листя та часник викладіть підготовлені огірки.
 
 КРОК 5

У каструлі закип’ятіть воду та залийте огірки у банках окропом на кілька хвилин, потім воду злийте.
 
 
 КРОК 6

Закип’ятіть ще води та знову залийте у банки з огірками. Цього разу залиште ще на 5 хвилин та знову злийте.
 
 
 КРОК 7

Додайте у банки лаврове листя та по 3 горошини чорного перцю. Ще раз залийте окропом, прикрийте кришками та почекайте ще 15 хвилин.
 
 КРОК 8

Через 15 хвилин вилийте воду з банок у сотейник чи каструлю.
 
 КРОК 9

Додайте по 2 ст. л. солі, цукру та кетчупу чилі. Добре перемішайте та поставте на плиту, аби вода закипіла.
 
 
 КРОК 10

Далі додайте до маринаду 2 ст. л. оцту, це чудовий консервант. А також його кислота посилить хрумкість огірків.
 
 
 КРОК 11

Залийте маринад у банки, закрийте швидко кришками.
 
 КРОК 12

Наливайте маринад у банки по вінця, так кришка буде більш щільно прилягати. Самі кришки я раджу прокип’ятити 1 хвилину.
 
Нагадаємо, раніше ми писали 

Ракетний удар по Дніпру пошкодив історичні пам’ятки біля Південмашу (Фото) 

У Дніпрі біля залізничного вокзалу померла людина (Відео) Перші подробиці просто зараз

У Кирилівці на Азовському морі пролунали потужні вибухи (Відео) Після вдалих атак ЗСУ на військові бази в Мелітополі і Мирному Мелітопольського району, окупанти почали звозити свою військову техніку в тому числі до Кирилівки. 

Помер у госпіталі від ран, отриманих в бою: життя за Україну віддав боєць з Дніпропетровщини.  Серце захисника перестало битись 19 липня у військовому шпиталі.  Олександр Хейлик отримав серйозні поранення 5 липня під час участі у бойових діях з відсічі та стримування збройної агресії