"Кинджалів" не більше 40 штук. Українська розвідка підрахувала запаси ворожих крилатих ракет

ракее

У армії окупантів залишилося не більше 45% тих ракет, які були у них до початку війни. Особливо складна у них ситуація із "Іскандерами", яких залишилося приблизно 20%, а може навіть менше, розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скибіцький, повідомдяє Gorsovet з посиланням на РБК-Україна.

За даними Скибицького, у ворога складна ситуація й з "Калібрами", якы вважаються досить ефективною ракетою, але їхні запаси не безмежні. Саме тому  все частіше проти українців використовуються X-22 та С-300 в наземному варіанті.

Високоточна зброя в них уже межі. За всіма нормативними документами вони повинні мати 30% резерву, а його за деякими видами ракет майже немає. Наприклад, за тими ж "Іскандерами". Тому вони будуть використовувати інші засоби ураження. Вони зараз активно використовують "Ураган", "Смерч" – це те, що дозволяє здійснювати обстріл на короткій дистанції, на 70-80, максимум до 100 кілометрів.

Ми бачимо, що противник якраз інтенсивно обстрілює цими системами Миколаїв, Запорізьку область, Харків. Цими системами вони намагатимуться зруйнувати нашу інфраструктуру, об'єкти тепломережі, бойові порядки та чинитиме психологічний тиск на наше місцеве населення. Вони розуміють: якщо не буде тепла, то настрій населення буде зовсім іншим, - каже Скибицький.

Також він додає, що за даними ровзідки "Кинжалів" у росіян залишилось 30-40 штук.

Це ті зразки, які першими надійшли на озброєння. Вони не пішли у масове виробництво. Вони їх застосовували, це ефективна зброя, але використовується для демонстрації сили як для нас, так і для наших партнерів. У тому числі для США та Китаю, показуючи, що вони мають гіперзвукове озброєння, - вважає розвідник.

Нагадаємо, український розвідник розповів, чому осінь буде вирішальним періодом у війні.