Конгресвумен Спартц розповіла, чому Корбана позбавили українського громадянства

Зустріч з американською конгресвумен Вікторією Спартц, яка звернулася до президента США з проханням перевірити можливі зв'язки голови Офісу президента України Андрія Єрмака з російською федерацією, стала причиною позбавлення Геннадія Корбана українського громадянства. Таку думку висловила сама Вікторія Спартц, повідомляє Gorsovet з посиланням на Оbozrevatel.

Також у своєму Twitter Спартц звинуватила Єрмака у причетності до позбавлення громадянства інших людей, з якими вона ніколи не зустрічалася. 

Цікаво як Андрій Єрмак позбавив громадянства Корбана (відповідального за оборону Дніпра - великого міста Сходу України) через секретний наказ та заборонив в'їзд - використовуючи нашу 30-хвилинну зустріч як привід; також прив'язує до мене інших людей, яких я ніколи не бачила" , - Написала Спартц.

До свого твиту конгресвумен додала посилання на матеріал у Дзеркалі тижня, присвячене секретному указу про позбавлення громадянства України Корбана та інших людей.

Автор матеріалу, Ірина Ведернікова, провела паралелі між людьми, прізвища яких фігурували у скандальному указі про позбавлення громадянства та Вікторією Спартц. За даними автора статті, із Корбаном Спартц провела 30-хвилинну зустріч під час одного із візитів до України. Олігарх Ігор Коломойський, за версією видання, причетний до першої появи конгресвумен в Україні, та й колишній міністр закордонних справ Костянтин Грищенко втратив український паспорт через нібито отриману Банковою інформацію від посольства України у США щодо його причетності до організації візитів Спартц.

Не Литвин виявився потрібен у зв'язку з "харківськими угодами", не Бойко, який курирував питання газу та його ціни за часів Януковича (про що і була ця угода), не Демченко - ідеолог цих угод, який просто пішов на спокій. А Грищенко, який у вічі не бачив Спартц, але при цьому не вилазив із американських каналів, вимагаючи закрити небо, а також від лобістів американського ВПК, переконуючи їх, чому вигідно підтримати ідею постачання зброї в Україну, - пише "Дзеркало тижня".

Нагадаємо, 11 липня Геннадій Корбан повідомив, що вирушає у коротку відпустку, щоб зустрітись з родиною, яка перебуває за межами України. 

Увечері середи, 20 липня, раптово розповсюдились чутки про існування таємного указа президента Володимира Зеленського, яким він відбирає українські паспорти у голови Штабу тероборони Дніпра Геннадія Корбана, бізнесмена Ігоря Коломойського, політика Вадима Рабіновича та "слуги народу" Ігоря Васильківського. Дійсно, коли Корбан намагався повернутись додому в Украину, прикордонники оголосили недійсним його український паспорт та не пустили до країни. Пізніше Геннадій Корбан прокоментував цей інцидент та звернувся до президента Володимира Зеленського. У понеділок, 25 липня, стало відомо, що Геннадій Корбан виїхав з транзитної зони на кордоні України

Також ми повідомляли, что Дмитро Ярош створив відкритий лист до президента, його підписали відомі українці.