Це непорозуміння чи розіграш? Корбан звернувся до Зеленського з приводу вилучення українського паспорта

корбан

Голова Штабу тероборони Дніпра Геннадій Корбан, який не може повернутися з відпустки до України через те, що його український паспорт оголосили недійсним, звернувся до президента Володимира Зеленського з питанням чи можно якось вирішити це непорозуміння, повідомляє Gorsovet.

За словами Генадія Корбана, він вважає непорозумінням раптове вилучення у нього паспорту громадянина України. Він наголосив, що у Дніпрі, який він вважає своїм домом та захищає з 2014 року мешкають його літні та хворі батьки.

Дорогі друзі, я хочу уточнити інформацію. На даний момент я перебуваю на в'їзді в Україну пункту переходу кордону Смільниця.
Мені досі здається, що це якесь непорозуміння чи розіграш. В мене вилучили паспорт громадянина України, видали акт. Додому в Україну мене не пускають. У Дніпро, де живуть мої хворі батьки, до міста та країни, яку я люблю та захищаю з 2014 року та керую Штабом Територіальної оборони з 24 лютого 2022 року.
Хочу звернутись до президента України як гаранта Конституції. Чи можна вирішити це непорозуміння, яке сталося зі мною на порозі нашого спільного будинку? - написав Корбан у соцмережі.

корбан1

Нагадаємо, 11 липня Генадій Корбан повідомив, що вирушає у коротку відпустку, щоб зустрітись з родиною, яка перебуває за межами України. 

Увечері середи, 20 липня, раптово розповсюдились чутки про існування таємного указа президента Володимира Зеленського, яким він відбирає українські паспорти у голови Штабу тероборони Дніпра Генадія Корбана, бізнесмена Ігоря Коломойського, політика Вадима Рабіновича та "слуги народу" Ігоря Васильківського.

Також ми повідомляли, що журналіст Бутусов розповів про підґрунтя скандалу навколо чуток про позбавлення Корбана громадянства України. А командувач Української добровольчої армії, народний депутат восьмого скликання Дмитро Ярош звернувся до Зеленського з приводу скандалу навколо Корбана. А політолог Олександр Кочетков назвав причини цього скандалу.