Чорна мітка для Корбана. Відомий політолог назвав причини скандалу навколо громадянства голови Штабу тероборони Дніпра

кочетков

Після скандалу, що напередодні спалахнув навколо голови Дніпровського штабу тероборони Генадія Корбана, багато хто сприйняв як фейк інформацію про позбавлення його громадянства України. Адже Конституція України примусового позбавлення громадянства не передбачає. Проте, це не зовсім фейк. Скоріше - це публічна загроза та попередження Корбану. Таку думку висловив політолог Олександр Кочетков, передає Gorsovet.

корбан

На мові нашої влади, якій на Конституцію начхати з самого спочатку, це звучить так: "Корбан із Філатовим, перестаньте виникати і не заважайте нам отримувати кайф від нами ж вигаданої величі". Загроза, яка навряд чи буде виконана, але від цього вона не стає менш цинічною та небезпечною, - пише Кочетков.

Він називає дві причини, що призвели до нібито появи таємного наказу президента Володимира Зеленського, яким він позбавляє Геннадія Корбана українського паспорта.

Перша: Корбан по-справжньому сильний менеджер, який вміє як організовувати роботу, так і оперувати фінансами, які потрібні для виконання роботи. (Ось тільки не треба про рейдерство - воно також жорстке, але менеджмент). З 2014 року Геннадій займався будівництвом оборонних укріплень на Донбасі та Дніпропетровській області, а також забезпеченням ЗСУ всім необхідним, у тому числі, власним коштом.
При цьому він ніколи не соромиться висловити свою професійну думку щодо ситуації у сфері, яка йому доручена. Включаючи рішення влади, якщо вони є неефективними. Характер такий: вболіває за справу, а не вислуговується.
Саме через подібні висловлювання на нарадах на Корбана дуже ображався президент Порошенко. Що зрештою призвело до відомого наїзду влади на Геннадія. А зараз дуже ображаються у Зеленського. Зокрема, за те, що керівництво Дніпра відкрито критикує рішення Києва, які сковують місцевому самоврядуванню руки у забезпеченні оборони своїх міст.
Друга причина. Після початку вторгнення керівництво Дніпра увійшло непримиренний конфлікт із братвою дніпровського бізнесмена Олександра Петровського, відомого правоохоронцям як "Нарик". Ця бригада вважає себе тіньовими господарями Дніпра та не приховує своїх симпатій до "руського міру". Борис Філатов і офіційно, і через пресу буквально закликав до керівництва силовиків з вимогою негайно очистити місто від публіки, що бандитує. Але такі персонажі, як Петровський, який, до речі, ще перед війною покинув Україну, завжди має виходи на високопоставлених людей у ​​владі.
І те, що ми бачимо зараз, надто нагадує "відповідь", коли з владою вдалося "порєшать". Зрозуміло, безкорисливо, а як інакше у нас буває, тільки безкорисливо! - вважає Кочетков.

Він жостко розкритикував дії тх, хто розпалив цей скандал.

Дії, коли на догоду амбіціям намагаються позбутися ефективних людей, які працюють на країну, у мирний час є кричущою безглуздістю. У воєнний час - це у чистому вигляді пособництво ворогові. Президент Зеленський начебто почав чистити своє оточення, то може й з ворогами місцевого самоврядування заразом розбереться?
Тому що Дніпро, нагадаю, окрім вибудовування трьох оборонних ліній навколо себе, з власної ініціативи ще й багато в чому допомагає ЗСУ в обороні Запоріжжя, а також підтримує Харків. До речі, напрям головного удару пролягає через рідний для Зеленського Кривий Ріг, - додав Кочетков.

кочетков1кочетков2

Нагадаємо, журналіст Бутусов розповів про підґрунтя скандалу навколо чуток про позбавлення Корбана громадянства України. А командувач Української добровольчої армії, народний депутат восьмого скликання Дмитро Ярош звернувся до Зеленського з приводу чуток про позбавлення Корбана українського паспорту.