Голова Штабу тероборони Дніпра Корбан виїхав з транзитної зони на кордоні з Україною

корбан

Голова штабу тероборони Дніпра Геннадій Корбан, український паспорт якого оголосили недійсним, залишив транзитну зону на кордоні з Україною та повернувся на територію Євросоюзу. Про це повідомив він сам, передає Gorsovet  з посиланням на телеграм-канал "Политика Страны". 

За словами Корбана, найближчим часом він має намір повторити спробу повернутися в Україну за іншими документами, що залишилися. В нього є кілька варіантів. 

Свідоцтво про народження мені ще не анулювали. Там написано, де я народився: місто Дніпропетровськ. Україна, - каже Геннадій Корбан.

Також він повідомив, що зараз обирає прикордонний пункт, "де тихіше, щоб не дуже турбувати та відволікати правоохоронців від війни".

полит

Нагадаємо, 11 липня Геннадій Корбан повідомив, що вирушає у коротку відпустку, щоб зустрітись з родиною, яка перебуває за межами України. 

Увечері середи, 20 липня, раптово розповсюдились чутки про існування таємного указа президента Володимира Зеленського, яким він відбирає українські паспорти у голови Штабу тероборони Дніпра Геннадія Корбана, бізнесмена Ігоря Коломойського, політика Вадима Рабіновича та "слуги народу" Ігоря Васильківського. Дійсно, коли Корбан намагався повернутись додому в Украину, прикордонники оголосили недійсним його український паспорт та не пустили в країну. Пізніше Геннадій Корбан прокоментував цей інцидентта звернувля до президента Володимира Зеленського.

Також ми повідомляли, що журналіст Бутусов розповів про підґрунтя скандалу навколо чуток про позбавлення Корбана громадянства України. А командувач Української добровольчої армії, народний депутат восьмого скликання Дмитро Ярош звернувся до Зеленського з приводу скандалу навколо Корбана. А політолог Олександр Кочетков назвав причини цього скандалу. Також емоційно на те, що сталось відреагував український актор Станіслав Домбровський.