Корбан розповів, як Дніпро допомогає звільненій Херсонщині

Геннадій Корбан

Дніпро одне з перших міст, яке почало  відправляти гуманітарні місії на звільнену Херсонщину. За словами голови Штабу оборони Дніпра Геннадія Корбана, наше місто й надали допомогатиме регіону, який зараз передиває найскладніші часи. Про це він розповів у телеефірі Дніпро TV передає Gorsovet.

Тут немає жодних правил, розумієте? Безумовно, турботу про території, які деокуповані, має взяти на себе держава у 100% обсязі. Природно, можливо, держава не може цього зробити, бо не вистачає, держава веде кровопролитну війну, фінансує армію і таке інше. І тому не вистачає, тому звертаються до допомоги волонтерів та різних місій.
Що я можу сказати? Це, звісно, сумно – те, що відбувається на Херсонщині. Я бачу, що – знаєте, таке відчуття, що ніби звільнили свою територію, ніби радіємо, ніби все добре, але територія виявилася кинутою на свавілля. Тому допомагатимемо, і всі, хто можуть, нехай допомагають, звісно.
Я наскільки знаю, наша область та наше місто допомагають Херсонській області. За інших мені важко говорити. Мені складно відповідати за державу, яка ухвалює свої рішення якісь. Тому тим, чим можемо, ми допомагаємо і допомагатимемо далі Херсону, Херсонській області та місцевим людям насамперед, які там мешкають.
Місцеве самоврядування у Херсоні зруйноване, мера немає, заступників немає. Тому фактично я так розумію, що регіональна влада, яка призначена зараз у Херсоні, взяла на себе цю місію. Ну подивимося, сподіваюся, вони справлятимуться.

 

Нагадаємо, Геннадій Корбан розповів про бої під Бахмутом.