Сподіваюся, буде підкріплення, і наші війська вистоять. Корбан розповів про бої під Бахмутом

корбан

Ситуація на передовій під Бахмутом досить складна. Про це повідомив голова Штабу оборони Дніпра Геннадій Корбан після розмови із деякими командирами, які воюють на цьому напрямку, повідомляє Gorsovet з посиланням на Дніпро TV.

Цього тижня весь світ побачив фото наших позицій під Бахмутом, і багато хто згадав хроніки Першої Світової війни: битва при Вердені, битва при Соммі - одні з найважчих і кровопролитних, у жахливих умовах. Верден закінчився перемогою Франції, за Сомми Антанті вдалося трохи просунути позиції агресора. Американський Інститут вивчення війни порівнює ситуацію з Сєвєродонецьком та Лисичанськом у червні цього року: типа Бахмут має обмежене оперативне значення, натомість РФ витрачає на нього невідповідну кількість сил. Наші воїни героїчно тримають оборону, розповів Геннадій Корбан.

Також він нагадав, що Бахмут - це важливий напрямок, прорив якого може мати серйозні наслідки.

Справді, звідти надходять важкі новини. Ми бачили, за яких умов наші військові. У дуже тяжких. Це ще раз свідчить про те, що свого часу армія не була підготовлена до ведення такої війни з такими видами озброєнь і в таких польових умовах. Тим не менш, героїзм наших людей доводить щодня, що кров проливається недаремно, і навіть за таких умов.
Тому, щодо того напрямку, там справді важкі бої йдуть. Я вчора розмовляв із деякими командирами, які говорять про те, що є проблема на цьому напрямі. І справді, там переважно воюють російські десантники з того боку і вагнерівці. Вагнеровців ніхто не шкодує, їх кидають прямо хвилями під вогонь наших військ, закидають трупами, аби лише прорвати оборону в районі Бахмута.
Я не можу сказати, що Бахмут не має стратегічного значення. Я вважаю, що Бахмут - це серйозний напрямок. Якщо росіяни його візьмуть, їм відкриються нові можливості. Тому ми не повинні допустити прориву, і я знаю, що зараз там змінилося командування у низці бригад, і командувач округу змінився там. Тому я сподіваюся, що все-таки там буде підкріплення і наші війська встоять для того, щоб не допустити ворога. Але це найважчий і гарячий напрямок на сьогоднішній день, який завдає великого клопоту нашим Збройним силам.

Нагадаємо, експерт пояснив, чому удари по авіабазах росії виявилися дуже болячими для ворога.