Корбан розповів, як у Дніпрі працюють мобільні соціальні бригади для допомоги пенсіонерам, інваліднам, самотнім матерям

корбан

У Дніпрі Штаб взаємодопомоги збирає від містян заявки не лише з проханням подолати прямі наслідки блекауту, а й про інші гострі потреби. Мова йде про незахищені категорії населення, які не можуть самостійно подбати про себе - пенсіонери, інваліди, матері-одиначки тощо, повідомляє Gorsovet.

За словами голови Штабу оборони Дніпра Геннадія Корбана, такі мобільні соціальні бригади сформовані всередині соціальних служб.

Окрім прямих проблем - світло, вода, тепло, - окрім цих проблем почали звертатися люди, які мають гостру потребу. Наприклад: звертаються пенсіонери, звертаються хворі люди, які не можуть себе забезпечити чи подбати про себе. Відповідно, залучено соціальну службу.

Я розмовляв із паном Подлубним, це заступник мера із соціальної політики. Вони сформували спеціальні бригади з працівників соціальної служби, до них підключилися тренери зі спортивних шкіл, вчителі, психологи. Які формують такі бригади і виїжджають у разі потреби - виїжджають до людей, які мають гостру потребу. Їм привозять необхідні речі, ліки, воду, їжу у разі потреби.

Тому зараз сформовані всередині соціальних служб такі мобільні соціальні бригади, які цих людей взяли в реєстр окремий. Вони їх відвідують і з ними спілкуються для того, щоб зрозуміти, які у них проблеми і для того, щоб ці люди насамперед були забезпечені в першу чергу.

Тож люди звертаються з різними проблемами, і міські служби справляються, реагують, і для цього створили соціальні бригади, які об'їжджають, і багато іншого для того, щоб забезпечити людей, - розповів Геннадій Корбан.

Нагадаємо, Корбан розповів про новаторську систему захисту неба Дніпра від ворожих атак.