Кулінар Клопотенко присвятив ЗСУ шарлотку, яку назвав "Антонівський мост"

шарлотка

Поєднання пишного солодкого тіста і кислуватих яблук вже давно підкорило світ та зовсім не нагадує шарлотку давніх часів, коли її вважали їжею бідняків та готували із залишків учорашнього хліба, змащеного вершковим маслом та яблуками. Відомий український кулінар Євген Клопотенко презентував новий рецепт шарлотки, який він присвятив ЗСУ та дав страві назву "Антоновський мост", натякаючи на мост на Херсонщині, що вже неодноразово був вражений ударами з HIMARS, повідомляє Gorsovet.

Цей варіант знаменитого пирога ми вирішили присвятити Збройним Силам України, які відважно захищають нас від ворога. Усі українці та світ у захваті від їх точної роботи в районі Антонівського мосту у Херсонській області. Саме тому для нашого рецепту шарлотки ми вирішили взяти співзвучний сорт яблук - Антонівка, та запекти їх у ніжному тісті. Ми спеціально запікали шарлотку у формі для кексу, щоб посередині була дірка, як символ точності ЗСУ. Звичайно, нічого спільного назва цього сорту з мостом на Херсонщині не має, але хтось у темі зрозуміє, що до чого. Так що не зволікайте і готуйте цей чудовий пиріг! - йдеться в опису рецепта.

Секрети приготування шарлотки

Смак яблучної шарлотки багато в чому залежить саме від яблук, тому для збалансування смаку, краще вибирати кислі чи кисло-солодкі сорти яблук. І саме Антонівка чудово для цього підходить. Шкірку з яблук ми не зрізали, вона досить тонка.

Для найкращого тіста Клопотенко рекомендує заздалегідь дістати всі інгредієнти для нього з холодильника. Вони всі мають бути однакової кімнатної температури. Кількість цукру можна регулювати до смаку. Якщо хочеться більше спецій, можна окрім кориці додати трохи імбиру або мускатного горіха.

Ставити шарлотку обов'язково потрібно вже в розігріту духовку. І до кінця приготування не бажано відчиняти дверцята. Зробіть це лише наприкінці, коли захочете перевірити готовність.

Складові:

  • 4 яблука сорту Антонівка
  • 4 яйця
  • 150 г цукру
  • 160 г борошна (+1 ст. л. для «французької сорочки»)
  • 20 г вершкового масла|мастила| 82,5%
  • 1 ч. л. кориці

Покроковий рецепт

Крок 1
Увімкніть духовку розігріватись до температури 180 градусів. Вбийте в миску 4 яйця та всипте 150 г цукру. Збивайте вінчиком до моменту, поки суміш не стане більш білого кольору. Частками додайте в миску борошно та обережно перемішуйте силіконовою лопаткою. Усього вам знадобиться 160 г борошна.

Крок 2
Вимийте 4 яблука сорту Антонівка. Розріжте кожне навпіл і виріжте серцевину. Наріжте скибочками яблука приблизно однакової товщини. Викладіть у миску і посипте 1 ч. л. кориці, перемішайте.

Крок 3
Акуратно за допомогою лопатки втрутите яблука в тісто. Намагайтеся зробити так, щоб вони рівномірно розподілилися у масі.

Крок 4
Форму для випікання треба змастити 20 г вершкового масла жирністю 82,5% і посипати 1 ст. л. борошна. Потрясіть форму з боку на бік, щоб борошно розподілилося по всій поверхні, зробивши "французьку сорочку".

Крок 5
Викладіть тісто з яблуками у форму. Ми використовували форму для кексу діаметром 25 см. Поставте шарлотку в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною паличкою чи зубочисткою. За потреби трохи збільште час приготування.

Крок 6
Готовій шарлотці дайте охолонути, тільки після цього дістаньте із форми. Подавайте з кулькою пломбіру, ​​за бажанням посипте цукровою пудрою та корицею.

Нагадаємо, ми публікували рецепт смажених баклажанів на зиму від Клопотенка за п'ять кроків.