Запаси на зиму без зусиль. Смажені баклажани від Клопотенка. П'ять кроків

бак6

Відомий кулінар Євген Клопотенко радить заготовляти на зиму баклажани. Він приготував пікантні смажені баклажани з чилі, часником та солодким перцем. І відразу  запропонував лайфхак: частину можна закатати на зиму, а частину залишити в холодильнику і відразу насолоджуватися цією смачною стравою, передає Gorsovet.

За словами Клопотенко, смажені баклажани - ідеальний гарнір до м'ясних та рибних страв. Особливо - до зимового шашлика.

Як приготувати смажені баклажани на зими?

Баклажани. Вибирайте однакові та невеликі баклажани, щоб вони поміщалися у банку. Удобно робити півлітрові баночки, щоб відкрити і за раз з'їсти. Якщо у вас велика родина, можна заготовляти і літрові банки. Перед тим як смажити баклажани, їх необхідно нарізати однаковими кільцями і присипати кухонною сіллю. Йодовану та морську сіль у консервації не використовують.

Солодкий перець. У рецепті смажених баклажанів один з інгредієнтів - солодкі перець. Можна обирати будь-який колір, навіть зробити мікс із кількох кольорів - буде красиво при подачі. Клопотенко використовував червоний солодкий перець.

Перець чилі та часник. На 2 півлітрові баночки Клопотенко використав 2 перці чилі та 1 головку часнику. Якщо ви бажаєте, щоб баклажани були не такими гострими, просто зменшіть кількість цих інгредієнтів на свій смак: візьміть, наприклад, один перець чилі або зовсім половинку і пару зубчиків часнику.

Інгредієнти (на дві півлітрові банки):

  • 1 кг баклажанів
  • 2 перцю чилі
  • 1 головка часнику
  • 1 солодкий перець
  • 2 ч. л. солі
  • 6 ст. л. оцту
  • 100 мл води
  • 100-150мл олії

Покроковий рецепт

Крок 1

бак

Візьміть 1 кг баклажанів однакового розміру, помийте та наріжте однаковими кружальцями. Я зробив кружальця завтовшки 1 см. Тепер їх потрібно пересипати сіллю, щоб баклажани пустили сік. Залишіть на 15 хвилин. Також підготуйте стерильні банки.

Крок 2

бак2

Тим часом підготуйте заправку для баклажанів. Візьміть 2 перцю чилі, видаліть плодоніжку та насіння, очистіть 1 головку часнику та очистіть солодкий перець від плодоніжки та наріжте на 4 частини.

Крок 3

бак3

Пропустіть овочі для заправки через м'ясорубку. До отриманої маси додайте 1 ч. л. солі, 6 ст. л. оцту та 100 мл води і добре перемішайте.

Крок 4

бак4

Баклажани вже пустили сік, його треба злити, а кружечки промокнути паперовим рушником. Тепер обсмажте кільця баклажанів на сковороді з достатньою кількістю олії по 2 хвилини з кожного боку. Додайте масло на сковорідку при обсмажуванні кожної нової порції, так як баклажани дуже сильно вбирають олію.

Крок 5

бак5

Підсмажені кільця баклажанів покладіть у підготовлені стерильні банки, перекладаючи заправкою: шар баклажанів, шар заправки і т. д. Заповніть банки догори і злегка утрамбуйте. Наповнені банки закупорьте кришками і поставте на зберігання в прохолодне місце.

Раніше ми публікували покроковий рецепт консервування слив від Клопотенка.