Квашені баклажани без оцту на зиму

бак

Як приготувати квашені баклажани з овочами на зиму без оцту! Такий смаколик дуже легко зробити влітку, особливо зараз, коли розпал баклажанів, моркви, перцю. Спробуйте приготувати такі страви і вам дуже сподобається, передає Gоrsovet.

Баклажани виходять апетитні, ароматні, злегка гострі та неймовірно смачні. Ще нікого не зустрічала, хто залишився б байдужим до такої закуски! Наполегливо рекомендую приготувати та спробувати!

Такі баклажина добре зберігаються не лише в погребі чи холодильнику, але й за кімнатної температури.

Нам знадобиться:

Баклажани – 11-12 шт.
Морква – 300 г.
Солодкий перець – 1 шт.
Гострий чилі перець – 1 шт.
Часник – 1 головка
Зелень: петрушка, селера, кінза, базилік
Для бланшування баклажанів:

Вода – 2 л.
Сіль – 60 г.
Для розсолу:

Вода – 1 л.
Сіль – 70 г.
Чорний перець горошком – 6 шт.
Запашний перець – 3 шт.
Лавровий лист – 2 шт.

Покроковий рецепт приготування:

1. У каструлю з водою всипаємо сіль, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, опускаємо баклажани і бланшируємо 4-5 хвилин.

У баклажанах попередньо робимо надрізи, щоб вийшла форма “човника”. Плоди брати найкраще невеликого розміру.

2. Після бланшування баклажани укладаємо у відповідну форму, встановлюємо під невеликий гніт і залишаємо до повного остигання.

3. Для розсолу в каструлю з водою додаємо сіль, чорний перець горошком, запашний перець та лавровий лист. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, проварюємо 2-3 хвилини, знімаємо з вогню і повністю охолоджуємо.

4. Моркву натираємо на тертці, болгарський перець ріжемо соломкою та подрібнюємо гострий перець чилі.

Туди ж натираємо часник і додаємо дрібно нарізану зелень петрушки, селери, базиліку, кінзи і ретельно все перемішуємо.

5. Фаршируємо баклажани овочами, щільно укладаємо один до одного в контейнер і заливаємо охолодженим розсолом.

Якщо після фаршування у вас залишиться овочева суміш, її можна заморозити і надалі використовувати для засмаження та супів.

6. Зверху встановлюємо гніт і залишаємо при кімнатній температурі на 5-7 днів. Кінцевий час залежить від температури. Я тримала їх на балконі, а ввечері заносила на кухню. Середня температура становила близько 25 градусів.

Через 7 днів баклажани повністю готові, можна діставати і куштувати!

7. У такому вигляді баклажани спокійно стоять у льоху чи холодильнику до півроку.

Нагадаємо, раніше ми писали

Як приготувати класичну сирну запіканку від шеф-кухара Клопотенка. Відео

Піца на сніданок за 5 хвилин: простий і смачний рецепт