Лікарі чергують цілодобово: у Дніпрі рятують життя поранених від вибуху в Краматорську

тя

Понад 80 постраждалих від ракетного удару на залізничному вокзалі у Краматорську рятують у лікарнях Дніпропетровщини. З них 19 – діти. Усім надають необхідну медичну допомогу. Про це повідомили у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації, передає Горсовет.

тя1

«Бачимо страшні злочини, які вчиняються над українцями. Вчора був один із найжорстокіших. Не можемо залишитися осторонь. Допомагаємо нашим сусідам із Донецької області.

Прийняли більш ніж 80 пацієнтів. Майже два десятки з них – діти. Усіх, кого можна було транспортувати. Людям надається медична допомога», – під час брифінгу зазначила в.о. директора департаменту охорони здоров’я ДніпроОВА Вікторія Кулик. 

Вона додала, що лікарі чергують біля поранених цілодобово. Понад 20% постраждалих – у тяжкому стані. Деякі діти – з ампутованими кінцівками. Попереду в них тривале лікування та реабілітація.

44-річна Ганна евакуювалася з двома дітьми із Краматорська. Намагалися втекти від війни. Каже, їхали будь-куди, але де безпечніше. Дісталися залізничного вокзалу, сіли в електричку. За 10 хвилин – сильний вибух. У вагоні вибило усі вікна.

тя2

Було таке враження, що нас розстрілюють. Встали, кров тече. 13-річного сина поранило осколком в ногу. Доньці пощастило більше – її не заділо, – згадує Ганна.  

Жінка додала, що виїжджати вирішили, бо стало ще більше обстрілів. Зараз родина у безпеці.

Нагадаємо, раніше ми писали Оккупанты под Черниговом убивали людей и заставляли петь гимн рф (Видео)