Лише три компонента. Як легко заквасити капусту за рецептом шеф-кухаря Клопотенка

капуста

Щоб зробити чудову капусту, не обов’язково потрібно використовувати багато продуктів. Це можна зробити лише з трьох інгредієнтів. Вам знадобиться сама білокачанна капуста, морква та сіль, вважає шеф-кухар Євген Клопотенко, передає Gorsovet.

У наш час секрети квашення розкриті на хімічному рівні та вже не є таємницею те, що панацея від цинги -вітамін С в складі кислої капусти, а ще тіамін, рибофлавін та мікроорганізми молочної кислоти - лактобактерії ацидофіліна, які здатні пригнічувати шкідливу мікрофлору у шлунку людини.

Заквасити капусту в домашніх умовах простіше простого. Для шинкування найкраще підходять саме зимові сорти капусти. На трилітрову банку треба взяти приблизно 2,5 кг капусти.

Інгредієнти:

  • На 3-літрову банку:
  • 2,5 кг капусти
  • 1 морква
  • 2 ст. ложки солі

Покроковий рецепт: 

Крок 1
Качани капусти помийте, за необхідності зніміть з них верхнє листя. Пошаткуйте на терці або поріжте тонкими смужками за допомогою звичайного кухонного ножа.
 
Крок 2
Порізану капусту розкладіть на поверхні столу, додайте натерту на терці 1 морквину та сіль у розрахунку 2 столові ложки (без гірки) на трилітрову банку капусти.
 
Крок 3
Перемішайте все руками, але не віджимайте – саме це важливо, якщо ви любите хрумку капусту.
 
Крок 4
Щільно і по вінця набивайте суміш у банку.
 
Крок 5
Залишайте ферментуватися у теплому місці. За день-два капуста пустить сік, тому варто під банку поставити глибоку миску чи тарілку. Не лякайтеся, якщо на цьому етапі у приміщенні ви відчуєте не надто приємний аромат. Він згодом зникне. За три доби капуста буде готова. 

Раніше ми писали, як із звичайної картоплі приготувати вишукану страву за рецептом шеф-кухаря Клопотенка.