Як із звичайної картоплі приготувати вишукану страву за рецептом шеф-кухаря Клопотенка

карт

Звичайнісіньку картоплю можна перетворити на вишукану страву всього за кілька етапів, впевнений відомий шеф-кухар Євген Клопотенко. За його словами, знадобляться лише картопля, вершкове масло, часник, трохи чебрецю та знання, що таке техніка приготування конфі, повідомляє Gorsovet.

За цим рецептом картопля конфі повільно томиться у власному соку та маслі, а після приготування вражає ніжним смаком. Для запікання обираємо сорт картоплі з великим вмістом крохмалю. За термічної обробки вона стане дуже м’якою, однак буде тримати форму. Якщо хочете додати гостроти страві, використайте слайси свіжого перцю чилі чи пластівці сушеного. Також збільште кількість часнику.

Інгредієнти:

  • 4-5 середні картоплини
  • 2-3 зубчики часнику 
  • 75 г вершкового масла 82,5% (+20 г для змащування форми) 
  • 3-5 гілочок чебрецю 
  • сіль та перець до смаку

Покроковий рецепт:  

Крок 1
Дістаньте 20 г вершкового масла з холодильника, щоб воно полежало за кімнатної температури – так ним буде краще змащувати форму для запікання. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. Підготуйте 4-5 картоплин. Почистьте, помийте та наріжте дуже тонко поперечними однаковими слайсами. Зробіть це просто ножем або за допомогою спеціальної тертки. 
 
Крок 2
Форму змастіть 20 г вершкового масла 82,5%. Ми використали невелику керамічну форму розміром 13х18 см. 
 
Крок 3
Очистьте 2-3 зубчики часнику та наріжте тонкими слайсами. Картоплю перекладіть у форму шарами, додаючи часник. Кожен шар посоліть до свого смаку.
 
Крок 4
Додайте у форму зверху на картоплю 75 г вершкового масла 82,5%, порізаного шматками та рівномірно розподіліть.
 
Крок 5
Відокремте листочки від 3-5 гілочок чебрецю та посипте зверху на картоплю. За бажанням використайте сухий чебрець. 
 
Крок 6
Посоліть і поперчіть до смаку верхній шар. Запікайте картоплю в духовці за температури 180 градусів до готовності протягом 30-40 хвилин. У залежності від сорту картоплі та товщини шару в формі може знадобитися більше часу. Подавайте картоплю конфі гарячою. 

Нагадаємо, ми писади, як приготувати найсмачніші гарбузові кекси за рецептом шеф-кухаря Клопотенка.