Як приготувати найсмачніші гарбузові кекси за рецептом шеф-кухаря Клопотенка

кекс

Гарбузових страв ніколи не буває багато, впевнений відомий шеф-кухар Євген Клопотенко. Він пропонє приготувати ароматні та ніжні гарбузові кекси, повідомляє Gorsovet.

Гарбуз - душа цієї страви. Він має бути найкращим - солодким, ароматним, пружним. Натирайте гарбуз на дрібну тертку. Так він краще порідниться з іншими інгредієнтами. Не додавайте забагато розпушувача, бо кекси з гарбуза можуть перетворитися у мегакекси та навіть спробувати утікти з формочок. Не забувайте про корицю. Вона і гарбуз створені один для одного. Ідеальна пара.

Ці кекси можна робити як солоними, додавши туди більше солі та менше цукру, так і солодкими  гарні обидва варіанти. Солоненькі можна використовувати навіть замість хліба.

Інгредієнти:

  • 150 г гарбуза
  • 2 шт. яйця
  • 80-100 г цукру
  • 100 г борошна
  • 0,5 ч. л. розпушувача (не амонійного)
  • 0,5 ч. л. молотої кориці
  • 3 ст. л. соняшникової олії
  • 1 дрібка солі

Покроковий рецепт:
 
Крок 1
Розігрійте духовку до 180 градусів. У невеликій мисці змішайте цукор (80-100 г), 2 яйця, 1 дрібку солі та 0,5 ч. л. меленої кориці. Перемішайте віничком до отримання однорідної консистенції.
 
Крок 2
Всипте 100 г борошна і 0, 5 ч. л. розпушувача і знову добре перемішайте суміш.
 
Крок 3
Додайте 3 ст. л. соняшникової олії та вкотре все ретельно перемішайте. За консистенцією тісто має нагадувати густу сметану.
 
Крок 4
Гарбуз очистьте і відріжте 150 г. Тут доречним буде солодкий сорт, тому попередньо скуштуйте його. Натріть на дрібну тертку.
 
Крок 5
Додайте тертий гарбуз до тіста і гарненько перемішайте, щоб він рівномірно розподілився по всій масі.
 
Крок 6
Силіконову або металеву форму для кексів поставте на деко. У кожну комірку вкладіть паперовий кошик для кексів. Заповніть форми на 2/3 висоти. Відправляйте у розігріту духовку приблизно на 35 хвилин.

Готові смаколики викладіть на дошку чи тарілку, за бажанням посипте цукровою пудрою. Це особливо доречно, якщо гарбуз таки був не надто солодкий.

Раніше ми писали, як приготувати ідеальний жульєн за рецептом шеф-кухаря Клопотенка.