Матеріал від старості розсипався: "слуга народу" Тищенко подарував тероборонівцям непридатні броніки (відео)

probytyj-zhyst-bronezhyleta-1024x683

Народний депутат від «Слуги народу» Микола Тищенко привіз одній зі столичних тероборон кілька бронежилетів, які після тестувань виявилися непридатними для захисту під час війни. А виготовили їх майже 40 років тому.

Про це повідомляє Горсовет з посиланням на "Слідство.Інфо".

1 квітня на один із блокпостів привезли три бронежилети та два мішки картоплі, тероборонці зраділи. Привіз таку гуманітарну допомогу народний депутат від партії «Слуга народу» Микола Тищенко, який обирався до парламенту у Святошинському районі, а зараз займається «гуманітаркою» та періодично зʼявляється на публіці із шевроном «Титан». 

У своєму пості від 2 квітня нардеп прозвітував про роботу:

Передали їжу та броніки наших захисникам. Ці броніки моя дружина та помічниці буквально привезли в Україну на собі. Чим доказали — наші жінки найпотужніші в світі».

Тероборонці прийняли допомогу від нардепа. Та за кілька днів зʼясувалося, що «броніки», які отримали на блокпосту Святошинської тероборони, мають суттєві проблеми, а саме — не захищають.

bronezhylet-prorizanyj-nozhem-1536x1024

Захист бронежилетів від Миколи Тищенка і справді не працює, мʼякий захист бронежилетів легко пробивається ножем. Ці частини бронежилетів, наданих ТрО Миколою Тищенком, мають написи німецькою із вказанням року виробництва — 1983, та класу захисту — перший та другий. Ба більше, згодом захисники просто розрізали внутрішнє наповнення цього захисту — спеціальний матеріал, який мав би захищати від куль, від старості просто розсипався.

Крім мʼякого захисту, у отриманих бронежилетах були і пластини, щоправда, лише спереду. На пластинах не було жодного маркування, яке би позначало клас захисту. Та й перевірка «прострілюванням» теж показала її непридатність — тероборонці скористалися пістолетом Макарова із найменшим калібром, і куля від нього майже повністю пробила пластину. Тож якби на захисникові був такий жилет, і ворог би поцілив у нього із автомата, це могло б закінчитися трагічно.

Українські виробники броні кажуть, що принцип «краще хоч якийсь бронежилет, ніж ніякого» не працює — неправильний захист деформує кулю, і вона завдасть значно більшої шкоди, ніж просто поранення без «броніка». Адже без бронежилета куля може пройти наскрізь через тіло, а деформована через зіткнення з неякісним чи невідповідним бронежилетом може сильно пошкодити внутрішні органи.

bronezhylet-rizhut-nozhem-1536x1024

Крім того, бронежилети від Тищенка не мали жодних документів. Кожен бронежилет повинен мати сертифікат, який підтверджує, що цю партію «броніків» перевірили, і вона справді захищає на тому рівні, який зазначений. 

poshkodzhena-plyta-kyiv-1536x1024

Після отримання невтішних результатів, тероборонці намагалися спитати у Тищенка напряму, навіщо він привіз їм такі бронежилети.

Ми зверталися до Миколи Тищенка, просили допомоги святошинцям, позначили його (у соцмережах – Ред.), але жодної відповіді, навіть не переглядав, нічого нам не відповів, коментарі закрив», — розповів Віталій, один із представників Святошинської ТрО.

На дзвінки та повідомлення депутат теж не відповідав. Однак у червні вдалося отримати його коментар — Микола Тищенко відвідав один із заходів у столиці. Тоді журналісти й розпитали його про бронежилети, якість яких бачили на власні очі.

Спочатку нардеп заперечив, що бронежилети привезла його дружина, зазначивши, що йшлося про інші. Попри те, що у його повідомленні в соцмережах йдеться протилежне.

20200207183716-1694-amp

Вони прийшли на фонд, і ми зробили доставку», — зазначив Тищенко.

А на питання журналістів, чи він купував ці жилети, відповів:

Я не закупляв. Я взяв і тільки доставив логістичну доставку в той час, коли це цього потребувало».

Що ж стосується якості броні, яку нардеп привіз на блокпост, Тищенко спочатку відповів, що перевіряти жилети мають ті, хто їх носитиме, але згодом змінив позицію: «Ми його перевіряли, він витримував захист і всі свідчення, які сьогодні ви кажете, це просто не до мене». Та висловив здивування, чому журналісти вирішили, що це саме передані ним бронежилети, тому що «спілкується з хлопцями, і такої інформації немає».  

Блокування активістів Тищенко також заперечив. Натомість депутат підкреслив, що він здійснював лише логістичні послуги, і «як людина, як патріот, роблю все, що від мене залежить для того, щоб ми перемогли в нашій війні». 

Помічниця Тищенка також зазначила журналістам, що є відео, на якому тероборонці підтверджують, що для блокпостів це допустимий клас захисту. та його так і не діждались.

Раніше ми повідомляли, Коли чекати змін у війні: відомий астролог назвала точну дату.