Мер Дніпра Філатов пояснив, чому скандал навколо громадянства Корбана набув великого суспільного резонансу

филатов

Після того, як мер Дніпра Борис Філатов ініціював відкритий лист до президента із закликом повернути Геннадію Корбану українське громадянство, він опинився у інформаційному вакуумі з боку Банкової, передає Gorsovet з посиланням на Бабель.

Зі мною просто припинили спілкуватися, зокрема пан Тимошенко, я в інформаційному вакуумі. Можливо, сидять вигадують якісь кримінальні справи десь у комірчині. Але я це пережив під час місцевих виборів, мав 300 кримінальних справ. Не 13, не 30, а 300! Покійний [мер Харкова] Гена Кернес мені колись сказав гарну фразу: "Після сотої кримінальної справи перестаєш їх рахувати". Хоча, знову ж таки, з огляду на секретність указу завтра скажуть, що у мене є громадянство Гватемали, а у вас - Папуа - Нової Гвінеї. Ми говоритимемо, що у нас немає такого громадянства, а нам говоритимуть, що є, але указ (про позбавлення громадянства - Ред.) ми не покажемо, - каже Філатов.

Також він прокоментував великий суспільний резонанс, який викликала історія з позбавленням Корбана українського паспорту.

Чому ця історія набула великого суспільного резонансу? Шановні колеги з ОП говорять, що не покажуть указ, оскільки він належить до приватних даних. Але якщо так, то повинні показати указ безпосередньо людині, щодо якої його застосували. А його не показали, - пояснив Філатов.

Нагадаємо, мер Філатов назвав сценарії, які можуть розгорнутися у Дніпрі взимку.