Мороз і холод: як вберегтися від переохолодження та обмороження. Поради спеціаліста. Відео

С наступлением морозов в Днепре откроют пункты обогрева

У холодну пору року підвищується ризик переохолодження. А сьогодні актуальність цієї проблеми підвищена через постійні ракетні обстріли цивільної інфраструктури Мільйони людей періодично залишаться без світла та тепла в оселях. В цих умовах знання про те, яким чином холод впливає на людину, чим небезпечні обмороження та переохолодження, як від них уберегтись та що робити в разі їх виникнення -  життєво необхідні для кожного українця.

Своїми знаннями про  небезпечні особливості впливу холоду на організм людини поділився лікар Ярослав - завідувач відділенням політравми однієї з лікарень Дніпра, повідомляє Gorsovet.

Як виникає обмороження? Ну, по перше, від нього, більш за все, страждають відкриті ділянки тіла. Але не завжди. Іноді, навіть, ті ділянки тіла на яких є одяг…. Тобто взуття або якісь рукавички [не завжди можуть убезпечити від обмороження]. Частіше за все це ніс, вуха, обличчя… Виникнути воно може не лише при дуже низьких температурах… Обмороження може виникати навіть при температурі близької до нуля градусів. Якщо висока вологість повітря та сильний вітер.

Що стосується верхніх кінцівок, то потрібно одягати якісь рукавиці, що стосується ніг, зазвичай одягають тісне взуття… Хоч і тепле, але тісне.   Так робити не варто. Треба щоб зимове взуття було просторе. І потрібно дивитись щоб там була товста підошва", - говорить Ярослав. 

Лікар радить особливу увагу приділити відкритим ділянкам тіла: обличчу, вухам, носу.

Деталі - ц відео:

Раніше ми повідомляли, 48 років тому у Дніпрі відкрили Театр Опери та Балету. Що за його лаштунками? Відео.

Чкалов злетів, Горький пішов... У Дніпрі продовжують демонтувати пам'ятники радянської епохи