Мріяв продати твір Banksy за 9 мільйонів гривень. Проте отримує 12 років позбавлення волі

benksi (1)

На Київщині громадянину, який у Гостомелі намагався викрасти графіті "Жінка у протигазі" всесвітньо відомого вуличного художника Banksy, повідомлено про підозру. Його звинувачують у закінченому замаху на таємне викрадення чужого майна в особливо великому розмірі в умовах воєнного стану. Про це пише Gorsovet з посиланням на сайт obozrevatel

Нагадаємо: 2 грудня стало відомо, що невідомі зрізали зі стіни будинку у Гостомелі малюнок, створений відомим англійським андерграундним художником Banksy.

Пізніше з'ясувалося, що злочин запланував й майже здійснив мешканець столиці. Він приїхав до Гостомелю з метою демонтувати зі стіни напівзруйнованого окупантами будинку малюнок, усвідомлюючи його цінність.

benksi (1)

Киянин планував продати графіті "Жінка у протигазі", а отриманими коштами розпорядитися на власний розсуд. Собі на допомогу чоловік залучив кілька осіб, які не знали про його наміри, бо він запевнив їх у тому, що має дозволи на проведення демонтажу мурала.

stina Бенкси

Після того, як частина стіни була зрізана разом із зображенням, підозрюваний обмотав її стрейч-плівкою з метою захисту від пошкоджень. Однак чоловік не встиг завантажити вкрадене в автомобіль, оскільки його викрили співробітники військової адміністрації, – повідомили в ОДП.

У поліції повідомили - той, хто намагався викрасти графіті Banksy, оцінив твір у  9 мільйонів. Наразі підозрюваному загрожує до 12 років позбавлення волі.

Бенкси 2

Картину правоохоронці вилучили, а за фактом пошкодження майна розпочато досудове розслідування.

До речі, всесвітньо відомий англійський вуличний художник Banksy продає 50 копій своїх малюнків створених в Україні, по 5000 фунтів стерлінгів за кожен. Гроші митець обіцяє віддати на допомогу українцям.

Раніше ми писали про перший зорепад року