На Дніпропетровщині накрили значний наркобізнес, повідомлено про підозру п’ятьом учасникам злочинної організації

78nppku0_3

За процесуального керівництва Правобережної окружної прокуратури затримано та повідомлено про підозру організатору та чотирьом учасникам злочинної організації за фактом незаконного виготовлення, зберігання, перевезення та збуту психотропної речовини в особливо великих розмірах.

Про це повідомляє Gorsovet з посиланням на прокуратуру Дніпропетровської області.

За даними слідства організував злочинну групу 38-річний мешканець м. Марганець. Для здійснення збуту метамфетаміну організатор залучив ще 4 учасників, кожен з них виконував свої функції відповідно до заздалегідь узгодженого плану. Виготовляли психотропну речовину в орендованих приміщеннях, «замовлення» приймали  через месенджери «Telegram», «Viber», «WhatsApp» та збували «з рук в руки» на території області. Оплата проводилась готівкою та на банківські картки, а отримані грошові кошти організатор розподіляв між учасниками. Щомісячно обіг з реалізації складав близько 1,5 млн грн.

78nppku0_278nppku0_5

В ході проведення санкціонованих обшуків за місцем мешкання зловмисників та в автомобілях, які вони використовували для протиправної діяльності, вилучено психотропну речовину, комп’ютерну техніку, мобільні телефони та грошові кошти у сумі майже 700 000 грн.

78nppku0_6

78nppku0_1

78nppku0_4

Учасників групи затримано в порядку ст. 208 КПК України. Всім зловмисникам обрано запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави.

Також перевіряється причетність затриманих до зв’язків з крупними угрупуваннями з обігу наркотиків, в тому числі, нагадаємо, ми писали, затримали відомого 49-річного злодія у законі з Дніпра Сергія Олійника. У певних колах він відомий як Умка, та соратник іншого дніпровського кримінального авторитета - Олександра Петровського (Наріка).

Також ми писали, Полювання на Умку. Чому ватажки криміналу з Дніпра залишаються безкарними.