На Закарпатті затримали злодія у законі з Дніпра Умку - джерела

олейник

В районі міста Хуст на Закарпатті затримано відомого 49-річного злодія у законі з Дніпра Сергія Олійника. У певних колах він відомий як Умка, та соратник іншого дніпровського кримінального авторитета - Олександра Петровського (Наріка),  повідомляє Gorsovet з посиланням на телеграм-канал "Политика Страны".

Відомо, що рік тому Умку вже затримували правоохоронці за підозрою у поширенні злочинного впливу, але потім суд відпустив його під нічний домашній арешт. Цікаво, що рік тому поліція затримала Олійника за новою статтею "антиворівського" закону Кримінального кодексу України - встановлення та розширення злочинного впливу. Йому інкримінується частина третя цієї статті - тобто встановлення злочинного впливу особою у статусі "злодія в законі". Рік тому це був один із перших випадків застосування цієї статті Кримінального кодексу.

вор

Сергія Олійника пов'язують з іншим кримінальним авторитетом з Дніпра - Олександром Петровським (Наріком), який у перші дні війни в Україні втік за кордон. Подейкують, що навіть у жіночому одязі. Раніше ми писали про те, що у Відні братва Наріка влаштувала жорстоку бійку, після якої місцеві політики закликали відправити українців додому. Тим часом австрійські журналісти сумніваються, що українське МВС співпрацюватиме з поліцією Австрії щодо скандалу з дніпровською братвою у Відні.