На Дніпропетровщині рятувальники знищили 400 вибухонебезпечних предметів (Відео)

мпа

Станом на 13 квітня на території Дніпропетровської області рятувальники виявили та знищили 403 одиниці вибухонебезпечних предметів. 

пирот

«Серед таких 340 одиниць касетних елементів до системи реактивного залпового вогню «Торнадо-С», якими велися обстріли районів області – Криворізького та Синельниківського.

Піротехнічні розрахунки продовжують проводити гуманітарне розмінування цих районів», – розповів під час брифінгу 13 квітня начальник сектору гуманітарного розмінування Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області Андрій Моторя. 

Він також зазначив:

«Касетні елементи становлять собою циліндричні фігури завдовжки 128 мм, діаметром 43 мм. На жаль, є випадки травмування ними мирних жителів.

Вони є вкрай небезпечними. Тому, якщо ви побачили схожі, підозрілі об’єкти, у жодному разі їх не чіпайте, оскільки від дотику вони можуть спрацювати».

Нагадаємо, раніше ми писали Довга та болісна смерть чекає на військових рф, які окопувались у Рудому лісі Не беріть у руки підозрілі знахідки, - Резніченко звернувся до дніпрян