Найпростіший рецепт пампушок з часником від шеф-кухаря Клопотенка

пампушки

Що може бути кращим доповненням до ароматного борщу, ніж пампушки з часником. Випікати їх можна з різного тіста – не лише з пшеничного, а й з гречаного чи житнього борошна, або навіть з кількох видів борошна. Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко радить найпростіший варіант пампушок з пшеничного борошна з додаванням сухих дріжджів, повідомляє Gorsovet.

Інгредієнти для тіста: 

  • 400-450 г борошна пшеничного
    250 мл молока
    100 г вершкового масла (+для змащування форми)
    10 г дріжджей сухих
    1 ст. л. цукра
    ½ ч. л. солі

Інгпедієнти для начинки:

  • 2-3 зубчики часнику
  • 5-6 гілочок кріпу
  • 2 ст. л. соняшникової олії
  • 1 ст. л. оцту
  • за смаком Сіль та перець

Покроковий рецепт:

Крок 1
Підготуйте інгредієнти для тіста: 400-450 г пшеничного борошна, 250 мл молока, 100 г м'якого вершкового масла, 10 г сухих дріжджів, 1 ст. л. цукру і ½ ч. л. солі.
 
Крок 2
Змішайте в мисці спочатку сухі інгредієнти – борошно, дріжджі, цукор і сіль, перемішайте. Потім влийте тепле молоко і додайте вершкове масло. Масло можна замінити соняшниковою олією, тоді вийдуть пісні пампушки.
 
Крок 3
Замісіть еластичне тісто, воно не повинно прилипати до рук. Залиште тісто в теплому місці на 40-45 хвилин, накривши рушником або плівкою. Обімніть тісто і сформуйте 12 пампушок.
 
Крок 4
Акуратно розкладіть пампушки у формі, попередньо змащеній олією або маслом. Залиште пампушки у формі ще на 30 хвилин.
 
Крок 5
Випікайте пампушки в духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 25-30 хвилин.


пампугки1
 
Крок 6
Для начинки очистіть 2-3 зубчики часнику і дуже дрібно порубайте ножем.
 
Крок 7
Помийте і обсушіть 5-6 гілочок кропу і теж дрібно посічіть. З'єднайте з часником. Додайте 2 ст. л. соняшникової олії, 1 ст. л. оцту і сіль з перцем за смаком.

пампушки2
 
Крок 8
Щедро полийте часниковою заправкою пампушки, поки вони ще гарячі, так вони краще наситяться ароматами.

 

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати смачний холодець на свинині за рецептом шеф-кухаря Клопотенка.