Наша з вами позиція солідарна. Корбан терміново звернувся до Зеленського

корбан1

Геннадій Корбан відповів президенту Володимиру Зеленському, який напередодні відреагував на петицію про повернення українського громадянства голові штабу тероборони Дніпра. Свою відповідь Корбан оприлюднив у соцмережі, повідомляє Gorsovet.

Тож учора президент Володимир Зеленський відповів десяткам тисяч українців на петицію з проханням переглянути указ про позбавлення мене громадянства.
Хочу подякувати простим людям, які поважають закон і підтримали моє Конституційне право бути українцем. Я дуже ціную вашу підтримку!
Хочу також висловити подяку президенту, який у своїй відповіді перерахував статті законів та Конституції, які регулюють питання громадянства в Україні. Як я зрозумів із відповіді, у цьому питанні ми з президентом солідарні.
Отже, є всі підстави для перегляду указу та відновлення моїх цивільних та Конституційних прав. І це вселяє оптимізм.
Оцінку тому, що сталося і чому мої права були порушені не даватиму. Гадаю, що в ситуації, що склалася, це було непорозумінням або чиєюсь помилкою, що розлучила мене з Батьківщиною та рідними, - пише Геннадій Корбан.

Також він нагадав, що жодна офіційна структура не надала йому жодного документу, на підставі якого голову штабу тероборони Дніпра позбавили українського громадянства.


За цей час ми пройшли складний юридичний шлях – юристи не знайшли жодних підстав, чому мене позбавили громадянства та не впустили до країни.
Жодна офіційна структура – ​​ні СБУ, ні міграційна служба, ні Офіс президента не змогли надати жодного документа чи мотивованої відповіді, на якій підставі це сталося.
Шановний президент. Оскільки наша з вами позиція солідарна, чекаю на ваше рішення як гаранта Конституції про повернення мені паспорта громадянина України та можливості в'їзду в країну. Мене чекає будинок - Україна та Дніпро! - додав Корбан.

корб

Нагадаємо, Корбан попередив, що путін може взяти у заручники 5000 українських дітей з окупованих територій.