Наявністю ізраїльського громадянства Корбана ніхто офіційно не цікавився - посол Ізраїлю

корбан

Новий поворот у скандалі навколо громадянства голови Штабу тероборони Дніпра Геннадія Корбана, український паспорт якого раптово визнали недійсним. Пізніше проросійські канали опублікували фото нібито ізраїльського паспорта Корбана. Той назвав цю публікацію "російською підробкою" та заявив про відсутність офіційних підстав для позбавлення його громадянства України, повідомляє Gorsovet

Як з'ясувалось, українська сторона, дійсно, навряд чи має в своєму розпорядженні офіційні докази наявності у Геннадія Корбана ізраїльського паспорту, адже офіційних запитів з цього приводу Ізраїль не отримував.

Про це розповів посол Ізраїлю в Україні Михайло Бродський в інтерв'ю Наталці Влащенко. За його словами, інформацію про громадянство ізраїльська сторона, як правило, не розголошує.

Ми вважаємо це особистою, приватною інформацією кожної людини. Є право мати громадянство та право не розголошувати інформацію про наявність ізраїльського громадянства. Тому на такі питання ми не відповідаємо", - сказав Михайло Бродський.

Схоже, інформація про подвійне громадянство Корбана залишається офіційно не підтвердженою, а ґрунтується на російському "вкиданні". Таким чином досі невідомі підстави для позбавлення його українського паспорта таємничим указом президента.

Нагадаємо, ми писали, як долучитись до підписання відкритого листа до Зеленського про повернення громадянства Корбану.