Не доїхав на матч. 16 років тому Дніпро втратив легендарного футбольного тренера

кучер1

16 років тому, 26 серпня 2006 року, у Дніпрі трагично загинув легендарний футбольний тренер Євген Кучеревський. Того дня, а це була субота, він виїхав у Новомосковськ на матч дублюючого складу "Дніпра", але вже за кілька хвилин його "Мерседес" зіткнувся з вантажівкою МАЗ, повідомляє Gorsovet.

кучеревский

Трагедія сталася при виїзді на проспект Воронцова (зараз Мануйлівський). 65-річного тренера "Дніпра" з тяжкими травмами та у важкому стані доставили до обласної лікарні, але врятувати йому життя не вдалося. 

26.08.2006 о 16.15 рік. по вул. Ростовській у м. Дніпропетровську, з боку вул. Каруни в напрямку пр. Воронцова рухався автомобіль Мерседес-Бенц S-350, під керуванням Кучеревського Є.М., який виїжджаючи на головну дорогу на перехресті з пр. Воронцова скоїв зіткнення з автомобілем МАЗ-53362, під керуванням водія 1969 р.н., який рухався по пр. Воронцова.

Внаслідок пригоди водій автомобіля Мерседес-Бенц, Кучеревський Є.М., отримав тілесні ушкодження та в несвідомому стані був доставлений до обласної лікарні ім. Мечнікова, де від отриманих травм помер, - йдеться у протоколі ДАІ.

кучеревский

Він - ціла епоха в історії дніпропетровського футболу. Він вмів порозумітися з гравцями, знайти нових лідерів та довіряти молодим. Про нього казали "дніпровський папа" та називали "Кучером". Під керівництвом Кучеревського "Дніпро" був однією із найяскравіших команд незалежної України.

Вперше очоливши "Дніпро" ще у радянські часи, у 1987 році, Евген Кучеревський був нікому не відомим тренером. Але завдяки своїм талантам наставника та психолога йому вдалося згуртовати команду. За підсумками сезону, несподівано для усіх, "Дніпро" бере срібло чемпіонату СРСР.  Майже ніхто не чекав від дніпропетровських футболістів такої спритності після попереднього провалу.

ку

А вже за рік (1988) Євген Кучеревський привів "Дніпро" до другого в історії клубу союзного золота. Тренер допоміг розкритися багатьом знаковим для "Дніпра" футболістам, серед яких Євген Шахов, Антон Шох, Вадим Тищенко, Валерій Городов, Сергій Назаренко, Олег Венглинський, Андрій Русол, Руслан Ротань.

У 2001 рові він вдруге очолив "Дніпро". Розпочалось будівництво нової команди та розвиток клубу.

Коли я повернувся, склалося враження, що ніби й не їхав. Була та ж база, поля, які, щоправда, стали ще гіршими, - згадував Кучеревський.

Згодом інфраструктура покращувалась.

Відверто кажучи, це не моя заслуга, а керівництва клубу, засновників та спонсорів, Щоправда, треба було ходити та доводити, пояснювати, для чого це потрібно, переконувати, що таке робиться у всіх командах, є необхідною умовою зростання, - казав Кучеревський.

Нова команда Кучеревського розвивалася швидше за інфраструктуру. Хоча за кілька сезонів під керівництвом Євгена Мефодійовича Дніпро так і не піднявся вище за третє місце, але ту команду в Україні досі згадують із ностальгією. Без допомоги легіонерів вона готова була на рівних протистояти "Динамо" та "Шахтарю", у єврокубках дніпряни також не визнавали авторитетів, а на чемпіонаті світу 2006 року футболісти, які виросли чи зміцніли завдяки Кучеревському, складали кістяк збірної України.

кучер

На відео: як Кучеревський забиває пенальті у шоу на іспанськомк телеканалі.

Нагадаємо, раніше ми писали про триумфи та трагедію легендарного стадіону "Метеор", якому віповнилося 56 років