Незвичний рецепт. Як запекти сало з аптечною ромашкою за рецептом шеф-кухаря Клопотенка

сало

Сало - універсальний продукт харчування. Майже у кожного є свій фірмовий рецепт його приготування. Запечене сало стає ніжним на смак та розкривається новими, не притаманними свіжому, ароматами. Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко пропонує приготувати сало з використанням сухих квітів запашної польової ромашки, які можна придбати у аптеці, повідомляє Gorsovet

Секрети приготування сала з ромашкою:

  • Оберіть будь-який шматок свіжого сала. Це може бути частина чистого сала чи, наприклад, підчеревина - сало з прошарками м’яса.
  • Важливо пам’ятати, що ромашка може додавати страві гіркоти, тож використовувати варто небагато квітів і орієнтуватися на рецепт.
  • За бажанням можете використати трішки свіжомеленого чорного перцю та пластівців перцю чилі.
  • Дуже ароматні прянощі краще не брати, адже вони здатні затьмарити основний присмак сала.

Інгредієнти: 

  • 500 г сала
  • 1 ст. л. сухого цвіту ромашки
  • сіль (багато)

Покроковий рецепт: 

Крок 1
Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. Візьміть 500 г сала та щедро натріть улюбленою сіллю. Ми взяли звичайну кам’яну кухонну. Не переживайте, що сало буде солоне, воно візьме стільки солі, скільки потрібно.
 
Крок 2
Натріть шматок 1 ст. л. сухого цвіту ромашки. Намагайтеся розподіляти рівномірно по всьому салу.
 
Крок 3
Деко застеліть пергаментним папером. Перекладіть на нього шматок сала та поставте запікатися на 35-40 хвилин за температури 180 градусів в режимі конвекції.
 
Крок 4
Готове запечене сало дістаньте з духовки та залишіть охолоджуватися на деку до кімнатної температури. Потім наріжте тонкими смужками та подавайте в якості закуски. Можна брати з собою в дорогу чи похід, загорнувши в пергаментний папір. Запечене сало має довгий термін придатності.

Раніще ми писали, як приготувати сирники без борошна від шеф-кухаря Клопотенка.