Пухкі та ніжні. Як приготувати сирники без борошна від шеф-кухаря Клопотенка

сирники

Пухкі сирники - один з улюблених сніданків. Вони можуть бути солодкими чи солоними з кропом, з маком чи геркулесом. Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко запропонував приготувати сирники без борошна. Саме манка допоможе вам зробити їх смачними, повідомляє Gorsovet

Готувати сирники без борошна досить просто, але потрібно знати кілька секретів, щоб страва вийшла так, як ви задумали.

Поради:

  • Кисломолочний сир краще обирати жирністю від 5% до 9%, тоді сирники будуть краще тримати форму. Просте, незалежно від жирності, сир може бути менш чи більш вологим. В останньому випадку сформувати сирники та ідеально їх посмажити досить важко. Тримайте лайфхак: перед початком приготування викладіть сир у кілька шарів марлі та ретельно відіжміть сироватку.
  • Якщо волога все ж залишилася, її поглине манка. Але важливо не покласти її забагато. Щоб досягти потрібної консистенції тіста, спочатку покладіть ту кількість крупи, що вказана в рецепті, а тоді дайте йому постояти хвилин 15. Манка набухне та вологи буде менше. Вже тоді подивіться, чи потрібно додати ще трохи крупи.
  • Смажте сирники на добре розігрітій пательні, але на невеликому вогні, щоб вони добре приготувалися всередині. Якщо все ж переживаєте за форму, покладіть сформовані сирники у морозилку на 10 хвилин, а вже потім смажте.

Інгредієнти: 

  • 400 г кисломолочного сиру 9%
  • 1 яйце
  • 3 ст. л. манки (+ додатково для паніровки)
  • 3 ст. л. цукру
  • 4 ст. л. соняшникової олії (для смаження)
  • 10 г ванільного цукру
  • 1 дрібка солі

Покроковий рецепт: 

Крок 1
Викладіть 400 г кисломолочного сиру жирністю 9% у миску. Вбийте яйце, всипте 3 ст. л. цукру та 10 г ванільного цукру, 3 ст. л. манки й дрібку солі.
 
Крок 2
Перемішайте до однорідності виделкою, ложкою або використайте товкачик для картоплі. Нагадаємо, якщо тісто видається вам занадто рідким, додайте ще трохи манки. Дайте тісту постояти хвилин 15, аби манка трохи розбухла.
 
Крок 3
Притрусіть дошку чи стіл манкою. Сформуйте з тіста кульки та трохи приплюсніть кожну. Викладіть на дошку і запаніруйте у манці.
 
Крок 4
Розігрійте пательню з невеликою кількістю соняшникової олії, викладіть сирники та смажте по кілька хвилин з кожного боку до утворення золотавої скоринки. Всього вам знадобиться приблизно 4 ст. л. олії. Готові сирники викладайте на паперові рушники, щоб позбутися зайвого жиру.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як легко замаринувати хрумку капусту з буряком за рецептом Євгена Клопотенка.