Як легко замаринувати хрумку капусту з буряком за рецептом Євгена Клопотенка

капуста

Хрумка маринована капуста Пелюстка чудово доповнить будь-які м’ясні, овочеві чи рибні страви. Ця закуска отримала свою назву завдяки формі та яскравому кольору, через додавання буряка - шматочки капусти стають схожими на ніжні пелюстки троянди, повідомляє Gorsovet.

Пелюстка добре смакує не лише, як окрема закуска, її можна додавати до салатів, бутербродів та сандвічів. Відомий шеф-кухарь Євген Клопотенко запропонував рецепт, який дозволяє замаринувати капусту без надзусиль, а результат - приємно здивує.

Поради:

  • білокачанна капуста має бути вже зрілою, молода для цього рецепта не згодиться, бо її листочки занадто ніжні та не будуть хрумтіти;
  • буряк можна використовувати й сирий, але радять взяти запечений - він має більше смаку та аромату, які передасть капусті;
  • якщо ви хочете отримати більш солодкий смак, додайте свіжої моркви, а для пікантності - трохи червоного гострого перцю.

Інгредієнти (банка 3 литри):

  • 1 капуста
  • 1 запечений буряк
  • 5 зубчиків часнику
  • 3 ст. л. соняшникової олії

Інгредієнти для маринаду:

  • 1 л води
  • 4 ст. л. цукру
  • 100 мл столового оцту 9%
  • 6 горошин чорного перцю
  • 3 лаврові листи
  • 2 ст. л. солі

Покроковий рецепт: 

Крок 1
Розігрійте духовку до 180 градусів. Ретельно помийте буряк та проштрикніть виделкою у кількох місцях. Загорніть у фольгу та поставте запікатися в розігріту духовку на 1,5-2 години, в залежності від розміру буряка.
 
Крок 2
Коли буряк охолоне, наріжте його спочатку на кружальця, а потім соломкою. Очистьте 5 зубчиків часнику і розчавіть пласкою стороною леза ножа.
 
Крок 3
Капустину очистьте від верхніх листочків та наріжте квадратними шматочками зі стороною приблизно 3-4 см. У готовому вигляді вони будуть нагадувати пелюстки.
 
Крок 4
Для маринаду вилийте в каструлю 1 л води та додайте 2 ст. л. солі, 4 ст. л. цукру, 3 лаврові листки та 6 горошинок чорного перцю. Доведіть до кипіння, зменште вогонь та дочекайтеся розчинення солі й цукру. Зніміть каструлю з плити та влийте 100 мл оцту 9%, перемішайте. Дайте маринаду трохи охолонути.
 
Крок 5
У чисту трилітрову банку викладайте шматочки капусти, чергуючи із буряком та зубчиками часнику. Залийте теплим маринадом, зверху влийте 3 ст. л. соняшникової олії та закрийте кришкою. Олія утворює на поверхні плівку, яка запобігає утворенню плісняви ​​та розмноженню бактерій.
 
Крок 6
Зберігайте банку в темному сухому місці за кімнатної температури. Через 3-5 діб капусту вже можна їсти, але для зберігання переставити у холодильник чи інше прохолодне місце.

Раніше ми писали про те, як запекти картоплю з салом за рецептом шеф-кухаря Клопотенка