Ніжна структура та карамельний посмак. Як приготувати свинячу рульку за рецептом шеф-кухаря Клопотенка

руль

Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко вважає, що ідеально смакує свиняча рулька, яку приготували у темному пиві. Через нього м’ясо матиме солодовий та трохи карамельний посмак, красиву золотаву скоринку, повідомляє Gorsovet.

Якщо свиняча рулька має забагато сала й занадто жирна, то її радять варити 30 хвилин, зливати воду та варити ще 30 хвилин у новій воді. Якщо зробити так кілька разів, то кількість жиру у рульці поступово зменшуватиметься. Якщо у рульці набагато менше жиру (передня нога), то можна просто варити 1,5-2 години, не змінюючи воду, і отримати чудовий результат. Свиняча рулька стане надзвичайно м’якою та ніжною, м’ясо буде легко відділятися від кістки. До речі, воду, яка залишиться після відварювання рульки, можна використати для приготування холодцю.

Цей рецепт свинячої рульки включає не лише варіння, але і запікання в духовці. Я вирішив запікати в рукаві, адже саме так зручно використовувати пиво - рукав не дасть йому занадто швидко випаруватися. Тож, я змастив рульку гірчицею у зернах, залив темним пивом, додав гливи та запікав ще годину. Якщо хочете можете використовувати й іншу гірчицю, але не раджу брати гостру. А гливи я обрав за їх чудову структуру. Вони всотають і пиво, і смак та аромат рульки, тож у вас буде і гарнір, і основна страва, - каже шеф-кухар.

Інгредієнти: 

  • 1 свиняча рулька (передня нога)
  • 500 мл темного пива
  • 400 г глив
  • 2 ст. л. гірчиці у зернах
  • зерна коріандру (опціонально)
  • сіль до смаку

Покроковий рецепт:

Крок 1
Підготуйте всі інгредієнти для приготування свинячої рульки у темному пиві.

руль1
 
Крок 2
У великій каструлі закип’ятіть воду та викладіть у неї рульку. Добре посоліть та варіть 2 години на тихому вогні.

руль2
 
Крок 3
Обережно витягніть свинячу рульку з каструлі та змастіть 2 ст. л. гірчиці у зернах, посоліть до смаку і додайте зерна коріандру, якщо є бажання. Далі викладіть рульку в рукав для запікання і додайте 400 г глив.

руль3
 
Крок 4
Влийте у рукав 500 мл темного пива та зафіксуйте краї. Розігрійте духовку до 200 градусів.

руль4
 
Крок 5
Запікайте свинячу рульку за температури 200 градусів 1 годину. Якщо хочете отримати скоринку, відкрийте рукав трохи раніше. Але відкривайте дуже обережно, аби не обпектися.

руль5

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати у мультиварці яблучний пиріг від шеф-кухаря Клопотенка.