Як приготувати у мультиварці яблучний пиріг від шеф-кухаря Клопотенка

пирог

Соковита яблучна начинка в легкому та ніжному бісквіті - такий пиріг пропонує приготувати у мультиварці відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко, повідомляє Gorsovet.

Для приготування яблучного пирога треба взяти яблука солодких та твердих сортів. Для кислих яблук, за бажанням можна збільшити кількість цукру. Також, якщо ви любите не дуже солодкі пироги, можна зменшити кількість цукру на 40%, але не більше, інакше не вийде бажана консистенція тіста. Також шеф-кухар наголошує, розмір яєць також грає роль.

Ми у своїй випічці завжди використовуємо яйця першого ґатунку С1 масою 55-64 г. Якщо у вас яйця меншого розміру, збільште кількість яєць для приготування яблучного пирога, - радить Клопотенко.

Для того щоб випічка добре відокремлювалася від форми, мала гарні та ідеально рівні краї, зробіть "французьку сорочку". Чашу мультиварки потрібно змастити вершковим маслом, а потім притрусити борошном або манною крупою. Залишки борошна та крупи висипати.

Інгредієнти: 

  • 2 яйця
  • 200 г цукру
  • 1 ч. л. ванільного цукру
  • 250 мл кефіру 2,5% жирності
  • 50 г вершкового масла 82,5% (+20 г для змащування форми)
  • 250 г борошна
  • 1 дрібка солі
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 2-3 яблука твердих сортів
  • 1 ч. л. меленої кориці
  • 1 ст. л. цукрової пудри (для посипання)

Покроковий рецепт:

Крок 1
Підготуйте всі інгредієнти для приготування яблучного пирога в мультиварці. Вершкове масло дістаньте з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури.

пирог1
 
Крок 2
Готуйте тісто для пирога. У миску вбийте 2 яйця, додайте 200 г цукру, 1 ч. л. ванільного цукру та дрібку солі. За бажанням, кількість цукру можете зменшити на 40%, використовуючи 120 г. Інгредієнти ретельно перемішайте віничком, доки суміш не стане біліти.
 
Крок 3
До яєць і цукру додайте 50 г розм'якшеного вершкового масла та перемішайте до однорідності за допомогою віничка.
 
Крок 4
Влийте 250 мл кефіру 2,5% і знову ретельно перемішайте. За бажанням можна використати кефір 1%. У мисці змішайте 250 г борошна та 1 ч. л. розпушувача та додайте до інших інгредієнтів тіста. Перемішайте, щоб не було грудочок.
 
Крок 5
Консистенція тіста має бути кремова та стікати з віничка.
 
Крок 6
Візьміть 2-3 яблука твердих сортів і наріжте середнім кубиком зі стороною приблизно 1,5 см, не очищаючи шкірку. Викладіть у миску та додайте 1 ч. л. меленої кориці. Перемішайте, щоб кориця рівномірно розподілилася по яблуках. Пересипте яблука в миску з тістом. Перемішайте, щоб вони рівно розподілилися.
 
Крок 7
Зробіть у чаші мультиварки «французьку сорочку», щоб пиріг не прилип до стінок. Візьміть 20 г вершкового масла та обмажте їм стінки, а потім присипте борошном. Потім зайве борошно висипте.
 
Крок 8
Перекладіть тісто з яблуками у чашу мультиварки. Випікайте в режимі випічки приблизно 50-60 хвилин, залежно від моделі мультиварки.
 
Крок 9
Після приготування залиште пиріг остигати у формі, а потім витягніть. Почекайте, доки остаточно охолоне, і лише потім посипте зверху цукровою пудрою.

пирог2

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати червоний борщ з яблуками та свинячими реберцями за рецептом шеф-кухаря Євгена Клопотенко.