Як приготувати червоний борщ з яблуками та свинячими реберцями за рецептом шеф-кухаря Євгена Клопотенко

борщ

Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко запропонував дивовижний рецепт борщу з яблуками та запеченими реберцями. Страва виходить неймовірно ароматною та дуже смачною, повідомляє Gorsovet.

У цьому рецепті можно спробувати запікти у духоці овочі та м’ясо для борщц  - невеличкі підпалини, що утворяться на овочах, та скоринка на реберцях нададуть бульйону неперевершеного аромату, трохи з димком. Смак борщу вийде набагато насиченішим.

Друга важлива складова, яка покращить смак цього борщу - яблука. Обирайте кисло-солодкі, вони збалансують солодку моркву та зроблять смак трохи більш свіжим. А ще будуть злегка хрумтіти, бо вкидати їх треба майже наприкінці приготування.

Але найбільше полегшить процес приготування буряково-томатна заправка для борщу Торчин. Не потрібно буде чистити та різати томати і буряк, головні складові вже зібрані в одному пакованні. Заправка не лише спростить процес приготування, але й зробить смак і колір готового борщу ідеально збалансованим. Тож, повірте, вам сподобається.

Інгредієнти:

  • 400 г свинячих реберець
  • 3-4 кисло-солодких яблука
  • 1 паковання буряково-томатної заправки для борщу Торчин (240 г)
  • 3 л води
  • 1 цибуля
  • 2 моркви
  • 3-4 картоплі
  • ¼ капусти
  • 100 г сметани
  • 1 ст. л. білого консервованого хрону (або корінь)
  • 3 зубчики часнику
  • сіль та перець до смаку

Покроковий рецепт:

Крок 1
Підготуйте всі інгредієнти для приготування борщу з яблуками та буряково-томатною заправкою від Торчина (240 г). Увімкніть розігріватися духовку до температури 180 градусів. Помийте та очистьте овочі.
 
Крок 2
Очистьте моркву та цибулю. Одну морквину поки відкладіть, а другу розріжте уздовж та навпіл. Цибулину також розріжте на дві частини. Викладіть овочі у форму для запікання разом із 400 г свинячих реберець, трохи посоліть. Поставте у розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. На овочах мають з’явитися невеликі припалини.
 
Крок 3
Тим часом підготуйте інші овочі для борщу. Очистьте 3-4 картоплини, зважаючи на розмір, та наріжте середніми кубиками. Морквину, яку ми відклали, натріть на тертці з великими отворами. Дрібно нашаткуйте ¼ капустини.
 
Крок 4
Дістаньте з духовки запечені овочі та м’ясо. Розріжте реберця на порційні сегменти. Робіть це обережно, м’ясо ще дуже гаряче.
 
Крок 5
Зваріть бульйон. У каструлю влийте 3 л води та доведіть до кипіння. Додайте запечені овочі та шматочки свинячих реберець. Очистьте та розчавіть пласкою стороною леза ножа 3 зубчики часнику і також вкиньте у бульйон. Варіть на середньому вогні протягом 20 хвилин.
 
Крок 6
Дістаньте з бульйону запечені овочі та додайте картоплю. Через 5 хвилин вкиньте натерту моркву, а ще через 5 – нашатковану капусту.
 
Крок 7
Помийте 3-4 кисло-солодких яблука. Наріжте середніми кубиками, видаливши серцевину. Додайте яблука у каструлю до борщу.
 
Крок 8
Відкрийте буряково-томатну заправку Торчин (240 г) та додайте у каструлю. Трохи перемішайте, аби розподілити її. Скуштуйте борщ і додайте солі та перцю. Проваріть 5 хвилин.
 
Крок 9

борщ9
У мисочці змішайте 100 г сметани з 1 ст. л. білого консервованого хрону. Можна замінити останній на натертий свіжий хрін. Додайте сметану з хроном у каструлю до борщу, перемішайте і дайте трохи настоятися.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як приготувати найсмачніші сирники за рецептом шеф-кухаря Євгена Клопотенка.