Новий рецепт оладків з кабачків з йогуртовим соусом від шеф-кухара Клопотенка
Оладкі з кабачків - одна з улюблених страв багатьох українців. Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко показав, як можна зробити їх смачнішими та кориснішими. Він пропонує приготувати оладки з кабачків з йогуртовим соусом з додаванням м'яти, що освіжає, і пікантного часнику. Про це повідомляє Gorsovet.
Складові
- 1 шт. кабачок (середній)
- 1 шт. яйце
- 3-4 ст. л. борошна
- 1 ст. л. сметани
- 1 склянка натурального йогурту (200-250 мл)
- 5 гілочок петрушки
- 10 гілочок м'яти
- 1 зубчик часнику
- 5 ст. л. рослинної олії
- за смаком Сіль та перець
Покроковий рецепт
Крок 1
Кабачок невеликого розміру помийте та обсушіть. Натріть у миску на великій тертці.
Крок 2
Додайте за смаком перець, сіль та 1 яйце. Петрушку (5 гілочок) добре помийте, дрібно порубайте ножем і додайте до кабачків.
Крок 3
Тепер додайте 1 ст. л. сметани. Добре все перемішайте, щоб усі інгредієнти утворили однорідну масу.
Крок 4
Далі додайте 3-4 ст. л. борошна і ще раз добре перемішайте
Крок 5
Обсмажте оладки на розігрітій сковороді з 5 ст. л. олії. Викладайте на сковороду приблизно 1 ст. л. суміші і готуйте до золотистої скоринки по 1-2 хвилини з одного та іншого боку.
Крок 6
Готові кабачкові оладки викладайте на паперовий рушник, щоб видалити зайву олію.
Крок 7
Приготуйте соус. Дрібно порубайте листочки м'яти з 10 гілочок і додайте їх до ємності з йогуртом (1 склянка). Доведіть до смаку сіллю з перцем і покладіть зубчик часнику, який заздалегідь подрібніть. Добре перемішайте і подавайте до столу з теплими оладками з кабачків.
Нагадаємо, раніше ми публікували рецепт шарлотки, яку Клопотенко присвятив ЗСУ та назвав "Антонівський мост".