Обнадійливо: дефіциту гречки та цукру в Україні не буде - Мінагрополітики

крупы каша гречка 12000

Міністерство аграрної політики та продовольства прогнозує, що в Україні не буде дефіциту гречки та цукру.

Про це повідомляє Gorsovet з посиланням на повідомлення міністерства агрополітики.

За словами першого заступника міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького, навесні аграрії відреагували на дефіцит гречки й засіяли в 1,5 раза більше площі порівняно з минулим роком.

Наразі збір гречки тільки розпочався, обмолочено 8% площ, зібрано майже 12,6 тис. тонн. Загалом, очікується зібрати 140 тис. тонн. При тому, що внутрішнє споживання становить 100-110 тис. тонн. Відповідно, Україна повністю забезпечить себе гречкою, ще й сформує резерв. Тому вже в жовтні, коли крупа буде оброблена й поступить до споживача, очікуємо зниження ціни", - зазначив він.

 сахар соль 1280

Також, за словами Висоцького, ціна на цукор суттєво не зміниться, зокрема, цього року, незважаючи на всі складнощі через війну, аграрії посіяли 180 тис. га цукрового буряка.

Це дозволяє виготовити близько 1 млн 100 тис. тонн цукру, що повністю покриває його внутрішнє річне споживання. Крім того, за рахунок високого урожаю минулого року, сформовані запаси. Тому дефіциту цукру в Україні точно не буде. Чинників для зростання цін, як мінімум до кінця року, немає", - сказав Висоцький.

Нагадаємо, раніше в Україні прогнозували значне подорожчання важливих продуктів.

100 грн - не предел: в Украине гречка снова будет дорожать