Обсяг споживання електроенергії зростає. В Укренерго знову заговорили про аварійні відключення

авар

Станом на понеділок, 5 грудня, ситуація в енергосистемі України залишається складною. Зберігається дефіцит електроенергії та всім обленерго доведені ліміти добового споживання електроенергії, повідомляє НЕК Укренерго, передає Gorsovet.

Протягом вихідних, завдяки збільшенню потужності атомних електростанцій та традиційному для суботи-неділі зниженню споживання, вдалося застосовувати мінімальний обсяг аварійних відключень. На ранок понеділка, диспетчерський центр “Укренерго” фіксує зростання обсягів споживання електроенергії. Це пов’язано як із початком робочого тижня, так і з відчутним зниженням температури майже по всій країні.
Нагадаємо, що у разі недотримання лімітів споживання, вводяться аварійні відключення, - йжеться у повідомленні Укренерго.

Енергетики нагадують, що попереду у українців непростий опалювальний сезон.

Внаслідок російських ракетних ударів енергосистема країни зазнала суттєвих уражень. Ремонтні бригади “Укренерго” разом із колегами з обленерго та компаній-виробників цілодобово працюють на відновленням пошкодженого при обстрілах обладнання, - додають в компанії.

укр

Нагадаємо, стало відомо, як на Дніпропетровщині з сьогоднішнього дня обмежуватимуть споживання електроенергії.