Очно чи дистанційно: яким буде навчання з 1 вересня - освітній омбудсмен

школа

З 1 вересня в Україні планують проводити навчання в очному режимі. Але деякі учні можуть вибрати дистанційну форму навчання.

Про це розповів освітній омбудсмен Сергій Горбачов в інтерв'ю "Українській правді", передає Горсовет .

За його словами, за обставин, що склалися, батьки мають право перевести дитину на дистанційну форму навчання.

Слід зазначити, що здобуття освіти за дистанційною формою та організація освітнього процесу з використанням технологій дистанційного навчання під час карантину, війни та інших причин – різні речі", – пояснив Горбачов.

Нині в Україні деякі школи навчають дітей дистанційно. Таке рішення приймається педагогічною радою за умови, що для цього є все необхідне (інтернет, комп'ютер чи ноутбук тощо). Керівництво шкіл має дізнатися у батьків, скільки дітей навчатимуться в онлайн-режимі та після цього сплануватимуть освітній процес.

Крім того, при необхідності школи можуть організувати дистанційну форму навчання як окремий формат здобуття освіти.

Наприклад, у школі очно працюють три класи певної паралелі 7-х класів у очному форматі та один клас у дистанційному форматі. Це дозволить вирішити питання як з організацією навчання, так і з оплатою праці вчителів", - додав омбудсмен.

У деяких населених пунктах організовують "дистанційку" в одній школі міста, куди можуть перейти діти, які потребують такої форми навчання. У той же час учні, які навчатимуться очно, залишаються у своїх школах, пояснив Сергій Горбачов.

Нагадаємо, у Дніпропетровській області активно готуються до нового навчального року, щоб освітній процес у школах розпочати офлайн, тобто діти змогли повноцінно навчатися у закладах.

Раніше ми повідомляли, Мріяв вставити зуби: окупанти взяли до армії рецидивіста з Луганщини. Відео