Окупанти не дозволяють забирати з поля бою поранених і загиблих

неес

У Запорізькій області, де точаться бої, окупанти не дозволяють забирати з поля бою поранених і загиблих українських військовослужбовців.

Про це повідомляє Горсовет з посиланням на Запорізьку обласну військову адміністрацію.

На Запорізькому напрямку ворог з надзвичайною жорстокістю  здійснює вогневий вплив з метою сковування дій наших військ та знищення українських артилерійських підрозділів. 

Окрім того, окупанти намагаються поширити інформацію, що начебто українським командирам заборонили забирати тіла своїх загиблих бійців з полю бою. Мовляв, таким  чином Україна намагається  приховати власні військові втрати. Насправді - все дзеркально навпаки. Більше того: часто російські військові не дають забрати поранених та, на жаль, загиблих українських солдатів з полю бою, порушуючи всі гуманітарні міжнародні норми, забуваючи про гуманізм та людяність.  

У  місті Оріхів внаслідок обстрілу горіли 4-и складські  приміщення ТОВ «Оптімусагро Трейд», горів дах житлового будинку та господарча споруда - пожежники ліквідували ці пожежі.

Нагадаємо, раніше ми писали Історії війни: лікарі в Маріуполі через Червоний Хрест віддали його сєпарам, щоб врятувати життя