Окупанти спробують взяти Кривий Ріг, щоб зробити Маріуполь з Миколаєва - генерал Марченко

марченко1

Російські окупанти хочуть захопити Кривий Ріг, щоб створити собі плацдарм для наступу на Вознесенськ та Южноукраїнськ (Миколаївська область). Тоді ворог спробує взяти Миколаїв у кільце та створити ситуацію, схожу на облогу Маріуполя. Про це повідомив один із керівників оборони Миколаївської області генерал-майор Дмитро Марченко, передає Gorsovet з посиланням на РБК Україна.

Вони (окупанти - Ред.) вже намагалися взяти Миколаїв, їм це не вдалося, тому зараз хочуть обійти його, взяти в кільце і потім це кільце скорочувати. У принципі, як вони це робили з Маріуполем. Але я думаю, що всі ці їхні плани почнуть руйнуватися, як тільки вони почнуть якісь наступальні дії, - вважає Марченко.

За його даними, ворог намагатиметься наступати у двох напрямках - на миколаївському та криворізькому.

Якщо в них вийде хоча б на одному з напрямків прорватися, то вони перекидатимуть туди решту сил і робитимуть його пріоритетним, - каже генерал-майор.

Він додав, що у Херсонській та Запорізькій областях знаходяться приблизно 25 батальйонно-тактичних груп росіян, мета яких "захопити частину півдня". Проте розвивати наступальні дії на запорізькому напрямку росіянам невигідно через складну місцевість.

Також Марченко запевняє, що до кінця року Херсон буде звільнено і закінчиться активна фаза ведення війни, але будуть мати продовження локальніші військові дії. 

Нагадаємо, ми публікували відео жахливих наслідків вибухів на аеродромі у Крим.