Окупанти замінували частину Запорізької АЕС та зберігають боєкомплект біля енергоблоку - джерела

аес

Російські окупанти могли замінувати машинну залу на Запорізькій АЕС в Енергодарі. Про це повідомляє Gorsovet з посиланням на російське опозіційне видання The Insider.

За данними джерел, на території Запорізької АЕС помічено підозрілу активність російських військових. З'явилось відео, на якому російські військові вантажівки заїжджають на територію АЕС та щось розвантажують. Колона військових авто прибула на територію АЕС ще 2 серпня.

Вантажівки зупинилися між першим і другим енергоблоками і через деякий час частина автівок одна за одною почали заїжджати на територію машинного залу першого енергоблока через вантажні ворота. За даними цього джерела, машинний зал замінували.

Зараз на територій атомної станції знаходяться близько 500 російських солдатів і військова техніка, у тому числі БТРи, зенітні установки та техніка для радіохімічної розвідки. Також джерела стрерджують, що територія навколо станції замінована російськими військами.

За даними другого джерела, поблизу села Водяне, яке розташоване біля Запорізької АЕС, знаходяться батареї ГРАДів, а міни та боєкомплект російські солдати зберігають у безпосередній близькості до енергоблоків, під естакадами. Частина боєкомплекту навіть занесли усередину енергоблоку.

Нагадаємо, за даними Енергоатому, ворожі "прильоти" серйозно пошкодили азотно-кисневу станцію на Запорізькій АЕС.