Операція з оточення Лиману на етапі завершення

photo_2022-09-30_15-15-32

Операція по оточенню російського угруповання в районі Лимана Донецької області перебуває на етапі завершення.

Про це повідомив речник східного угруповання військ Сергій Череватий, передає Gorsovet

Під вогневим контролем ЗСУ фактично всі підходи, логістичні шляхи противника по яких він доставляв боєприпаси та живу силу", - сказав Череватий.

Назви населених пунктів, над якими ЗСУ взяли контроль, поки не повідомлються. За словами Череватого, їх назвуть після того, як завершаться стабілізаційні заходи. 

Після стабілізаційних заходів можна буде сказати детальніше. Коли буде проведено всі заходи з безпеки та не відбуватиметься контратака ворога", — сказав речник.

Він додав, що під вогневим контролем українських оборонців перебувають фактично всі підходи, логістичні шляхи противника, якими він доставляв боєприпаси і живу силу. 

За словами речника східного угруповання військ, біля Лимана російська армія набагато сильніше укріплена.

Біля Лиману противник більш укріплений і підрозділи були досить підготовлені, вмотивовані. Тому, це зайняло час, але наш Генеральний Штаб та штаб на місцях переграв їх тактично", - сказав речник.

Як зазначив журналіст Юрій Бутусо, війська рф наразі сформували колону техніки в селі Зарічне під Лиманом Донецької області. Судячи з усього, вони спробують прорватися в Торське, щоб вийти з оточення.

Бутусов поділився світлиною цієї ворожої колони.

photo_2022-09-30_15-18-40

Він зазначив, що на вказану дорогу загарбники стягнули бойову техніку ЗС рф, а також вкрадений у мирних жителів цивільний транспорт. Як видно на фотографії, машини стоять на трасі біля будинків українців

Ця вулиця – єдиний шлях, на якому росіяни накопичуватимуться, щоб втекти. Шлях прострілюється українцями", – заявив Бутусов

Він наголосив, що Сили оборони нашої країни знають про ці плани ворога і спостерігають за противником

Бутусов припустив, що колони окупантів із Лиману захочуть прорватися ще до темряви. "росіяни побоюються, що в темряві наша піхота вийде за Торський і будь-який рух буде взагалі неможливим. Поспішають", – зазначив він

Раніше ми повідомляли, У мережі показали фото дітей, які загинули через ворожий ракетний удар по житловому кварталу у Дніпрі.

Ворог веде війну на знищення українського народу. Корбан прокоментував ракетні атаки на Дніпро