Осінь у місті: як уберегти своїх домашніх улюбленців від сезонних інфекцій

728x485_1_f9f25c5064326911b385065c3dd23d31@2121x1414_0xac120003_20168502961605532110

З приходом холодної пори року захисні сили організму тварин слабшають, що робить їх сприйнятливішими до вірусних та інфекційних захворювань. Як застерегти своїх улюбленців від неприємних хвороб, розповість Gorsovet.

Лікар-ветеринар Андрій Прокопенко каже, одне з найпоширеніших захворювань собак в осінній період – розплідниковий кашель.

Розплідниковий кашель у собак - заразна інфекційна хвороба. Інші її назви – інфекційний бронхіт, собачий грип або аденовіроз. При зараженні під удар потрапляють носоглотка та легені тварини. Віруси, які викликають кашель, поширюються повітрям, тому він легко передається від одного собаки до іншого незалежно від породи, віку та статі, - ділиться медик

У свою чергу, у кішок одне з найпоширеніших «осінніх» захворювань - ринотрахеїт.

Інфекційний ринотрахеїт (герпес вірус) – гостропротекаюча вірусна інфекційна хвороба, що супроводжується ураженням очей та органів дихання. Пік захворювання у кішок припадає на холодну та дощову пору року (зима, початок весни, кінець осені), - каже ветеринар

Крім різних інфекцій, восени відчувається нестача вітамінів, і наші вихованці потребують додаткового прийому. Нестача вітамінів може призвести до серйозних наслідків.

Якщо помітите симптоми, зазначені у статті, обов'язково зверніться до ветеринарного лікаря, щоб не запустити процес та не послабити роботу імунітету вашого вихованця.

Як убезпечити вихованця в осінній період

Слід дотримуватися кількох важливих пунктів:

  • Перед прогулянкою використовуйте захисні креми та аерозолі для собачих лап.
  • Регулярно доглядайте вовну вашої тварини, вичісування і видалення ковтунів не тільки покращить ріст і зовнішній вигляд, а також допоможе линьці пройти якомога непомітніше.
  • Подбайте про одяг для прогулянок у прохолодну погоду, не піддавайте свого вихованця переохолодженню.
  • Виключіть під час прогулянок таке «веселе» заняття, як купання у брудних холодних калюжах та стоячій воді.
  • Після кожної прогулянки мийте лапи та живіт вихованця. Мило застосовуйте лише у разі сильного забруднення, щоб зайвий раз не сушити шкіру.
  • Не пропускайте термінів вакцинації.
  • Проконсультуйтеся з ветеринаром про курс вітамінів для вашого вихованця.

Раніше ми повідомляли, як легко приготувати крученики із салом та часником за рецептом шеф-кухаря Клопотенка