Остаточно забезпечить Кривий Ріг водою: на Дніпропетровщині запрацювала перша нитка водогону

photo_2023-08-21_16-46-21

Сьогодні запрацювала перша нитка на ділянці “Інгулець – Кряжеве” магістрального водогону, який почали будувати на третій день теракту на Каховській ГЕС. Перша нитка дозволить забезпечити доступом до води близько 25% населення Кривого Рогу у Дніпропетровській області і остаточно виршує проблему водопостачання міста. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на Урядовий портал.

Задля запуску першої ланки вода з річки Інгулець подається насосною станцією до підземного трубопроводу. Далі відкритим каналом потрапляє до Південного водосховища та подається мешканцям Кривого Рогу. Цей процес триватиме до 10 днів. У цілому ланка “Інгулець – Кряжеве” складається з чотирьох ниток, запуск решти трьох має відбутись на початку осені.

«100 тис кубів на добу буде надавати цей водогін – це 25% від усієї потребі для Криворізького району та міста Кривий Ріг. Працівники цілодобово працювали, щоб подати воду до домівок, тож все буде добре», – розповів голова Криворізької РВА Євген Ситниченко

photo_2023-08-21_15-53-06

Довідка
Проект магістрального водогону складається з трьох ділянок загальною протяжністю майже 150 км. Попереду – запуск ще двох ділянок “Марганець – Нікополь – Покров” (довжина 40,9 км) і “Запоріжжя – Томаківка – Марганець” (76,7 км).