Під дулами автоматів окупанти змушують в Генічеську починати туристичний сезон

гени

В окупованому Генічеську самопроголошена «влада» під дулами автоматів готується провести туристичний сезон, передає Горсовет  з посиланням на повідомлення уповноваженої Верховної ради України з прав людини Людмили Денісової.

Озброєні російські військовослужбовці вдерлися до приватних баз відпочинку «Білий Лебідь» та «Arabatka.club» в селі Генічеська Гірка на Арабатській Стрілці. Окупанти заборонили місцевим охоронцям впускати до баз людей, погрожуючи тим, що «вже найближчим часом ці території стануть російською власністю».

Самі рашисти у військовій формі виставляють на своїх сторінках у соціальних мережах пости про те, як вони гріються під сонцем на березі Азовського моря.

Арабатська Стрілка межує з окупованим Кримським півостровом, який використовується агресором як військова база для нападу на материкову частину України.

Існує загроза, що випущені з Криму винищувачі, військові гелікоптери, ракети будуть наражати на небезпеку «відпочивальників». 

Своїми діями рф грубо порушує  Резолюції Генеральної Асамблеї ООН щодо мілітаризації тимчасово окупованого півострова, IV Женевську конвенцію про захист цивільного населення під час війни, Європейську конвенцію з прав людини.

Звертаюся до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати ці факти порушень рф прав людини в Україні, - написала в повідомленні Людмила Денісова.

Нагадаємо, раніше ми писали Загинув Герой: у Новомосковську простились з Денисом Мироновим, якого закатували окупанти  Ракетні удари по Кривому Рогу: з`явились подробиці з Офісу Генерального прокурора