"Піон" під українським флагом та два автобуса масовки. Що відбувається на Запорізькій АЕС

аєс1

Окупанти обстрілюють Запорізьку АЕС з території села Водяне (Василiвський район Запорізької області), та готують провокації під українським прапором. Про це повідомляють в Головному управлінні розвідки Міноборони України, передает Gorsovet.

Один з артилерійських ударів рашистів пошкодив перший блок насосної станції Цеху теплових та підземних комунікацій. Ще один "приліт" призвів до часткової руйнації пожежної частини, що відповідає за безпеку ЗАЕС. Також в результаті ворожих обстрілів відбулося займання лісу та трави на прилеглих територіях, що викликало значне задимлення. Гасіння пожеж, спричинених обстрілами, ускладнено через обстріл пожежної частини, - йдеться у повідомленні розвідників.

За їхніми даними, одночасно окупанти активно створюють "картинку" для власної пропаганди.

З цією метою на станцію нещодавно завезли два автобуси "масовки", яка має виконувати роль начебто "місцевих жителів та персоналу". Справжні місцеві мешканці та персонал відмовляються брати участь у подібних постановках.
До стели "Енергодар" на в’їзді в місто рашисти підігнали самохідну артилерійську установку "Піон" із нанесеною білою фарбою літерою Z. На САУ піднято синьо-жовтий український прапор. Вочевидь, вона використовуватиметься для чергових провокацій з метою звинувачення ЗСУ, - розповіли в ГУР України.

аесаєсаєс2

гур

Нагадаємо, мешканці Нікополя звернулись до світу через загрозу вибуху на Запорізькій АЕС.